Elektrikli scooter girişimi Wind Mobility, 50 milyon dolar ek yatırım aldı

Avrupa ve Asya'da e-scooter kiralama girişimi olarak faaliyet gösteren Berlin ve Barselona merkezli Wind Mobility, A Serisi yatırım turunda ek 50 milyon dolar yatırım aldı.
Elektrikli scooter girişimi Wind Mobility, 50 milyon dolar ek yatırım aldı

Avrupa ve Asya'da e-scooter kiralama girişimi olarak faaliyet gösteren Berlin ve Barselona merkezli Wind Mobility, A Serisi yatırım turunda ek 50 milyon dolar yatırım aldı. Yeni turun mevcut yatırımcılar tarafından desteklendiğini belirtelim. Şirket, e-scooter'lara odaklanmak için bisiklet kiralama işinden ayrıldıktan sonra Chinese Source Code Capital ve Avrupalı HV Holtzbrinck Ventures'tan 22 milyon dolar yatırım almıştı.

Wind Mobility, aldığı yatırımı sıfırdan tasarlandığı üçüncü nesil e-scooter'ların tanıtımı için kullanacağını açıkladı. Sekiz aydır geliştirilmekte olan yeni donanım, şarjlar arasında 65 ila 80 kilometre sürüş yapabilme özelliğine sahip. Şirket, yeni donanımların pil ömrü için önemli ölçüde daha dayanıklı ve sınıfının en iyisi olduğunu iddia ediyor. Akü de çalışırken değiştirilebiliyor. Bu şekilde ölü pil toplama maliyetinde azalma olması hedefleniyor. 

Wind, yeni scooter'ının IP67 standardıyla en yüksek su geçirmezliğe sahip olduğunu ve zorlu bir ortamda kullanıldığında bile 12 ay boyunca dayanabileceğini söylüyor. 

2017 yılında kurulan Wind Mobility, Almanya, Fransa, İspanya ve ABD'nin bazı şehirlerinde hizmet veriyor. Wind Mobility, Byke adı verilen bisikletler ile yine Almanya'da faaliyet gösteriyor. Girişim bu yatırımla birlikte, paylaşım pazarı için özel olarak tasarlanmış elektrikli scooter modelini de geliştirdiğini açıkladı. Wind Mobility bunun yanı sıra, kendi scooter'larının daha iyi konum doğruluğu sağladığını belirten tescilli bir “IoT teknolojisi ve iletişim modülü” geliştirdi. Buna modüle göre mobil uygulamalarla e-scooter'lar uzaktan kontrol edilebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.