Elektrikli bisikletlerle dağıtım yapan MNG Kargo, filosunu genişletmeyi hedefliyor

Şu an için 200 adet elektrikli bisiklete sahip olan MNG Kargo, paylaşılan bilgilere göre yakın zamanda yeni alımlar yaparak elektrikli bisiklet sayısını artırmayı da hedefliyor.
Elektrikli bisikletlerle dağıtım yapan MNG Kargo, filosunu genişletmeyi hedefliyor

Ülkemizin önde gelen kargo firmalarından olan MNG Kargo, geçtiğimiz dönemlerde karbon salınımını azaltmak için önemli bir adım atmıştı. Doğayı korumak ve karbon salınımını azaltmak için 2017 yılında elektrikli bisikletlerle dağıtım yapmaya başlayan MNG Kargo, ülkemizin pek çok ilindeki 100’den fazla şubesinde elektrikli bisiklet kullanıyor.

Şu an için 200 adet elektrikli bisiklete sahip olan MNG Kargo, paylaşılan bilgilere göre yakın zamanda yeni alımlar yaparak elektrikli bisiklet sayısını artırmayı da hedefliyor. MNG Kargo, 2017 yılından bu yana özellikle araç trafiğinden olumsuz etkilenen ve yaya dağıtımının zorlu olduğu noktalarda elektrikli bisikletlerle hizmet veriyor. 

Ayrıca elektrikli bisikletlerin İstanbul adaları gibi fiziksel koşulları dağıtım bakımından zorlu olan ve araç trafiğine kapalı alanlarda bulunan müşterilere kesintisiz hizmet sağlanmasına yardımcı olduğunu da ekleyelim.

Elektrikli bisiklet kullanımı ile emisyon salınımını minimize ederek çevreye duyarlı ve dağıtım verimini yüzde 25’ler seviyesinde artıracak şekilde teslimat yapıldığını belirten MNG Kargo Ticari Faaliyetlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özgün Şahin, elektrikli araçların karbon salınımı konusunda doğaya çok büyük katkıları olduğunun da altını çizdi.

Elektrikli bisikletleri sayesinde karbon salınımını en aza indirdiklerini de sözlerine ekleyen Şahin, 2017 yılında doğayı korumak adına başlattıkları bu projeyi büyütmek ve önümüzdeki yıllarda filolarındaki elektrikli araç sayısını artırmayı planladıklarını da duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.