Apple'ın efsane tasarımcısı Jony Ive şirketten ayrılıyor

Apple'ın en önemli isimlerinden biri olan tasarımcı Jony Ive, 20 yılı aşkın sürecin ardından Apple'dan ayrılacağını açıkladı
Apple'ın efsane tasarımcısı Jony Ive şirketten ayrılıyor

Apple'ın en önemli isimlerinden biri olan tasarımcı Jony Ive, 20 yılı aşkın sürecin ardından Apple'dan ayrılacağını açıkladı. Apple'da Chief Design Officer olarak görev yapan ve 1996 yılından bu yana Apple'ın dizayn takımının başında yer alan Jony Ive, iPhone modelleri de dahil olmak üzere Apple'ın tüm donanım ürünlerinin tasarımından sorumluydu.

Dünyanın en saygın endüstriyel tasarımcılarından biri olan Jony Ive'ın Mac, iPod, iPhone, iPad, Apple Watch modelleri ve diğer pek çok Apple donanımının tasarımı üzerinde çalıştığını da hatırlatalım. Sadece donanım ürünleri üzerinde de çalışmayan Ive, Apple Campus ve Apple'ın mağazaları üzerinde de çalıştı.

Apple'ın resmi blogu üzerinden paylaşılan bilgilere göre Jony Ive, Apple'dan bağımsız olarak kendi tasarım şirketini kuracak. LoveFrom adında olacak olan şirketin en önemli müşterilerinden biri ise Apple olacak. Paylaşıla bilgilere göre LoveFrom firması giyilebilir ürünlere ve sağlık teknolojisi ürünlerine odaklanacak. 

Jony Ive'ın yeni şirketi: LoveFrom

Başka bir ünlü tasarımcı olan Marc Newson'ın LoveFrom firmasını katılacağını da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre Jony Ive yönetici pozisyonundan ayrılmış da olsa bir dizi proje için Apple ile çalışmaya devam da edecek.

Seçkin projelerde doğrudan birlikte çalışarak ve kurduğu mükemmel, tutkulu tasarım ekibinin devam eden çalışmaları ile Jony'nin yeteneklerinden yararlanmaya devam edeceklerini dile getiren Apple CEO'su Tim Cook, uzun yıllar birlikte çalıştıktan sonra, ilişkilerinin gelişmeye devam etmesinden dolayı mutluyum olduğunun da altını çizdi.

Konu ile ilgili bir açıklama da paylaşan Ive, neredeyse 30 yıl ve sayısız projeden sonra, Apple'da eşi olmayan bir tasarım ekibi kurmuş olmaktan ve tasarım kültürü oluşturmak için yaptıkları çalışmalardan gurur duyduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.