Bilgisayarınızdaki fotoğrafların kalitesini düşürmeden sıkıştıran uygulama: Optimage

Görsel sıkıştırma sırasında ortaya çıkan en büyük sıkıntı, boyutlandırılan görselin kalitesinin düşüyor olması. Ancak Optimage adlı uygulama bu problemin önüne geçmeyi hedefliyor. 
Bilgisayarınızdaki fotoğrafların kalitesini düşürmeden sıkıştıran uygulama: Optimage

Bir web sitesine fotoğraf yüklendiği zaman, fotoğrafın boyutları gereğinden büyükse kimi zaman web sitesi daha yavaş açılabiliyor ve görsel yüklenmesi sırasında çeşitli problemler ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden boyutları çok büyük olan görselleri yükleme öncesinde boyutlandırmak gerekebiliyor. 

Görsel sıkıştırma sırasında ortaya çıkan en büyük sıkıntı ise boyutlandırılan görselin kalitesinin düşüyor olması. Aslında bunun kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Optimage adlı uygulama bu problemin önüne geçmeyi hedefliyor. 

Optimage nasıl çalışır?

Öncelikle uygulamanın sadece Mac kullanıcılarına açık olduğunu belirtelim, fakat bu noktada Optimage'ın çok yeni olduğunu söylemekte de fayda var. Yani gelecek dönemde, eğer olumlu dönüşler alırsa diğer cihazlar için de Optimage'i görmemiz mümkün olabilir. Uygulamayı kullanmak ise çok basit. Optimage'ın kendi web sitesine gidip uygulamayı Mac'inize indirdikten sonra herhangi bir üyelik ya da hesap aktivasyonu istenmiyor. Dilediğiniz fotoğrafı isteseniz sürükleyip bırakarak, isterseniz de klasörden seçerek Optimage'e yükleyebiliyorsunuz. Akabinde dönüştürme işlemi direkt olarak başlıyor. Dönüştürme sonrasında ise hangi görselin ne kadar küçüldüğünü yanında yüzde olarak görebiliyorsunuz.

Platform her ne kadar kullanışlı olsa da piyasada birçok muadilinin olduğunu da belirtelim. Ancak Optimage kullanışlı ve sade arayüzü ile artı puan kazanıyor diyebiliriz. Sadece Mac'te olması diğer kullanıcılar için dezavantaj olsa da yukarıda da bahsettiğimiz gibi olumlu geri bildirimler ile uygulama, hem Windows PC hem de mobil için geliştirilebilir.

Optimage'ı buradan Mac'inize indirebilirsiniz. Uygulamanın ücretsiz sürümünün günlük 24 fotoğrafa izin verdiğini, sınırsız kullanım için 15 dolar ödemek zorunda olduğunuzu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.