Özel üretim spor ayakkabı pazar yeri StockX'in değerlemesi, 1 milyar doların üzerine çıktı

Kendisini “giyim eşyalarının menkul kıymetler borsası” olarak tanımlayan StockX, C Serisi yatırım turunda 110 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı.
Özel üretim spor ayakkabı pazar yeri StockX'in değerlemesi, 1 milyar doların üzerine çıktı

Kendisini “giyim eşyalarının menkul kıymetler borsası” olarak tanımlayan StockX, C Serisi yatırım turunda 110 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı. Böylelikle StockX de unicorn şirketler arasına girmeyi başardı.

StockX'e 1 milyar dolardan fazla değer veren yatırım turu, mevcut yatırımcı GV ve Battery Ventures'ın katılımıyla DST Global, General Atlantic ve GGV Capital tarafından yönetildi. Şirket aldığı yatırımı, ürün kategorilerini çeşitlendirmek, Avrupa ve Asya pazarlarına özel olarak odaklanarak uluslararası büyümesini daha da genişletmek ve fiziksel mağazalarla offline erişimi artırmak için kullanacağını açıkladı. 

StockX, 2016'da Dan Gilbert, Josh Luber ve Greg Schwartz tarafından hayata geçirildi. Gilbert, oğlunun eBay'den spor ayakkabı alıp onu daha aldığından daha yüksek bir fiyata sattığını fark etti. Aynı ayakkabının farklı fiyatlarda olması ise Luber'in dayanamayacağı bir şeydi. İkili platformu, müşterilerin aranan spor ayakkabıları online olarak satın alma ve satmanın alternatif yöntemi olarak ortaya çıkardı. Akabinde Greg Schwartz kendilerine katıldı. 

StockX nasıl çalışır?

StockX'in işleyişi ise şu şekilde; bir müşteri StockX'i ziyaret ettiğinde, bir çift Jordan 1 Retro High Black'in veya Nike Zoom Terra Kiger 5 Off-White'ın satılma oranını görebilir. Bu müşterilere bir referans noktası verir ve satıcıların başka yerlerdeki daha yüksek liste fiyatlarından uzaklaşmasını zorlaştırır. Bu nedenle, şirket bir yatırımcının hisse senedi alım satım işlemlerine benzer şekilde, arz ve talebi hesaba katan gerçek zamanlı fiyatlandırmalara dayanarak ayakkabı ve aksesuar satın alıp satabildiği bir “hisse senedi piyasası” olarak kendini gösterir. Satıcı istediği teklifi seçtikten sonra ürünü StockX'e gönderir ve yetkililer ürünün gerçek olup olmadığını inceledikten sonra eğer gerçekse ödemeyi satıcıya tanımlayıp ürünü de alıcıya gönderir.

200'den fazla şehirde aktif olarak kullanılan StockX'in 800'den fazla çalışanı bulunuyor. Şirketin yeni CEO'sunun da daha önce eBay’de Kıdemli Başkan Yardımcısı görevini üstlenmiş Scott Cutler olduğunu hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.