Steve Forbes, Libra'nın küresel para olarak doların yerini alabileceğini söyledi

Forbes Media'nın genel yayın yönetmeni Steve Forbes ise Mark Zuckerberg'e yönelik yakın zamanda tanıtılan kripto para Libra ile ilgili açık mektup kaleme aldı.
Steve Forbes, Libra'nın küresel para olarak doların yerini alabileceğini söyledi

Facebook'un kripto para birimi Libra'dan daha önce sizlere detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Andreessen Horowitz, Facebook'un yeni kripto para birimi Libra'nın nasıl yönetileceğini açıkladıktan sonra Facebook da Libra'nın şu anda kullanımdan çok uzak olduğunu söylemişti. 

Forbes Media'nın genel yayın yönetmeni Steve Forbes ise Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e yönelik yakın zamanda tanıtılan kripto para Libra ile ilgili açık mektup kaleme aldı. Libra'nın 2020 yılında piyasaya sürüleceği duyurulduğunda büyük yankı uyandırdığını ve birçok eleştiriyi beraberinde getirdiğini söyleyen Forbes, Zuckerberg'e ümitsizliğe düşmeme tavsiyesinde bulundu.

Kendine ait para” fikrinin yeni olmadığını belirterek hava yolu şirketlerinin mil programları gibi uygulamalarını işaret eden Forbes, Zuckerberg'in Libra konusunda kartlarını doğru oynaması durumunda otomobiller için Henry Ford ne ise kendisinin de para ve finansın için aynısı olabileceğini söyledi. Libra'nın asırlar önceki sikke ve kağıt para icatlarının yanındaki yerini alabileceğini vurgulayan Forbes, Zuckerberg'in parasının küresel para olarak ABD dolarının yerini alabileceğinin altını çizdi.

Forbes'un Zuckerberg'e yazdığı mektupta diğer tüm kripto paralardan halihazırda çok önde olmalarının bir nedeninin de değeri istikrarlı olan bir paranın temel önemini fark etmiş olmaları olduğu ifadesi yer aldı. Forbes, kripto paraların çoğunun aşırı volatil olması nedeniyle spekülatif araçlar olduğunu ancak gerçek para anlamında işe yaramaz olduğuna dikkat çekti. Forbes, aklı başında hiç kimsenin Bitcoin üzerine 24 saatten daha uzun bir sözleşme yazamayacağını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.