Fotoğraftan insan silen uygulama: Bye Bye Camera

Do Something Good tarafından geliştirilen uygulama, fotoğrafta bulunan insanları yapay zeka yardımıyla fotoğraftan kaldırıyor.
Fotoğraftan insan silen uygulama: Bye Bye Camera

Güzel bir manzaranın ya da şehirde bulunan herhangi bir sokağın fotoğrafın çekerken, en istemeyeceğimiz şeylerden biri, o fotoğrafın içinde tanımadığımız kişileri görmek olabiliyor. Photoshop kullanabilenler için bu büyük bir sıkıntı olmasa da birçok kişi bu konuda yetersiz kalıyor ve güzel bir fotoğraf böyle bir sıkıntıdan dolayı arşivde unutulmaya bırakılıyor. Ücretli bir iOS uygulaması olan Bye Bye Camera ise bu problemi direkt olarak ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Kendinizin olmadığı bir selfie çekebilirsiniz

Do Something Good tarafından geliştirilen uygulama, fotoğrafta bulunan insanları yapay zeka yardımıyla fotoğraftan kaldırıyor. Ancak aslında olay bu noktada biraz komikleşiyor diyebiliriz, zira Bye Bye Camera fotoğraftaki tüm insanları ortadan kaldırıyor. Diyelim ki bir selfie çektiniz ve arkanızda istemediğiniz birinin olduğunu gördünüz. Uygulama çekilen selfie'den hem o kişiyi hem de sizi siliyor. Yani kendiniz olmadan bir selfie çekmiş oluyorsunuz. Bir başka örnek de şu şekilde, köpeğini gezdiren bir adamı fotoğraftan silmek istediğinizde adamın silindiğini, köpeğin tasmasıyla birlikte fotoğrafta kaldığını görebiliyorsunuz. 

19,90 TL vermeye değer mi?

Bye Bye Camera'nın özellikle eğlenceli fotoğraflar paylaşmayı sevenler için bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyebiliriz, ancak ABD'de karşılığı 3 dolar olan bu uygulama, döviz kuruyla birlikte ülkemizde 19,90 TL gibi bir karşılık bulunuyor. Her ne kadar keyifli ve çoğu zaman için işe yarar bir uygulama olsa da kendinizin olmadığı bir fotoğraf için 20 TL vermek ne kadar mantıklı, orası tartışılır.

Uygulamanın sadece iOS'ta olduğunu bir kere daha hatırlatalım. "19,90 TL benim için önemli değil, bir bakayım neymiş bu" diyenler de Bye Bye Camera'yı App Store'dan indirebilirler.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.