Yapay zeka ile enerji odağında tahminler yapan girişim: Algopoly

Algopoly, enerji ve finans odağındaki büyük ölçekli tahminleme problemlerini çözen bir matematiksel modelleme şirketi.
Yapay zeka ile enerji odağında tahminler yapan girişim: Algopoly

Algopoly, enerji ve finans odağındaki büyük ölçekli tahminleme problemlerini çözen bir matematiksel modelleme şirketi. 2017 yılının Eylül ayında Mustafa Baydoğan ve Berk Orbay tarafından kurulan Algopoly, şu an için 4 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Makine öğrenimi ve yapay zeka kullanarak müşterilerinin problemlerine çözüm bulmayı hedefleyen Algopoly, tamamen veriye dayalı tahminler yapıyor. Enerji sektörü için saatlik tüketim ve üretim tahmini gibi ürünlere sahip olan Algopoly, aynı zamanda elektrik piyasası ile ilgili tahmin ürünlerine de sahip.

Algopoly'nin enerji ve elektrik sektörlerinin haricinde kredi skorlamadan, dijital pazarlama optimizasyonuna kadar pek çok modelleme projesi de gerçekleştirdiğini de ekleyelim. 2018 yılının Şubat ayında Uludağ bölgesi ile elektrik tahminine başlayan girişim, oldukça başarılı bir performans gösterdi. 

Uludağ bölgesi 2017 yılında tahmin performansı açısından 21 bölge arasında 6. sırada yer alırken, 2018 yılından itibaren Algopoly'nin desteği ile birlikte 1. sıraya yükseldi. Modelleme kapasitesinin yüksek ve hızlı bir şekilde probleme en uygun modelleri bularak ortaya iyi bir performans koyabilmeleri ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Algopoly, şu ana kadar herhangi bir yatırım almadı. 

Enerji alanında ilerlemeyi ve yurt içinde pazar paylarını büyütmeye devam etmeyi hedefleyen Algopoly, aynı zamanda piyasa tahminleri ve yenilenebilir enerji (rüzgar ve güneş ağırlıklı) üretim tahmini modellerini sunmayı da planlıyor. Enerji sektörü özelinde yurt dışına açılmak için çalışmalara da başlayan Algopoly, piyasaya doğru yerden giriş yapabilmek için fırsat ve iş birlikleri bulmayı hedefliyor. Girişim hatırlayacağınız üzere hızlandırma programı Fincube'ün ilk döneminden mezun olan girişimlerden biri olarak karşımıza çıkmıştı, bakalım ilerleyen süreçte Algopoly'yi hangi yeniliklerle göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.