Facebook, Libra'nın kullanıma sunulmaktan uzakta olduğunu söyledi

Facebook'un Libra'sı her ne kadar şimdiden ciddi anlamda merak uyandırmış olsa da Facebook COO'su Sheryl Sandberg'in Libra'nın kullanıma sunulmaktan çok uzak olduğunu söylediğini belirtelim.
Facebook, Libra'nın kullanıma sunulmaktan uzakta olduğunu söyledi

Geçtiğimiz günlerde Facebook'un kripto para birimi Libra hakkında merak edilenleri sizlerle paylaşmıştık. Şirket tarafından küresel bir para birimi ve finansal bir alt yapı olarak tanımlanan Libra, aynı zamanda Facebook tarafından üretilen bir blockchain alt yapısı olarak da tanım kazanıyor. 

Facebook'un Libra'sı her ne kadar şimdiden ciddi anlamda merak uyandırmış olsa da Facebook COO'su Sheryl Sandberg'in Libra'nın kullanıma sunulmaktan çok uzak olduğunu söylediğini belirtelim. Sandberg, düzenleyicilerin endişeleri bulunduğunu, onlarla halihazırda görüşmelerin gerçekleştirildiğini açıkladı. Sheryl Sandberg'in yapacak çok şey olduğunu bildiklerini ancak bunun, kendilerinin ne yapmak istediğiyle ilgili insanların onlara yardım etmesi için yol haritası içeren bir duyuru olduğunun altını çizdiğini de belirtelim.

Sandberg ayrıca, Libra Birliği'nin Cenevre merkezli olacağını ve PayPal, MasterCard, Visa, Vodafone, Spotify, Uber ve Lyft de olmak üzere 27 partnerlerinin bulunduğunu söylediğini hatırlatalım. Bu birliğin Facebook tarafından yönetilmeyeceğini de belirtelim. Zaten biz de daha önce Andreessen Horowitz'in Facebook'un yeni kripto para birimi Libra'nın nasıl yönetileceğini açıkladığı haberini sizlere aktarmıştık. Sandberg'e göre Facebook'un yapmak istediği şey daha kapsayıcı bir kripto para olmasına yardımcı olmak.

Facebook'un Libra'sının en azından gelecek yıla kadar çıkmasının beklenmediğini belirtelim. Sandberg'in Libra duyurusunun biraz erken gerçekleştiğini söylediğini de ekleyelim.

Son olarak Facebook'un Libra'yla birlikte dijital bir cüzdan olan Calibra'yı tanıttığını da hatırlatmış olalım. Calibra, hem  tek başına bir uygulama olarak hem de Messenger ve WhatsApp gibi uygulamalarda kullanılabilecek ve kripto paranın akıllı telefon üzerinden diğer kullanıcılara gönderilmesini sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.