Ankara'dan San Francisco'ya uzanan online form yaratma platformu: JotForm

JotForm, kullanıcıların hiçbir teknik bilgiye sahip olmadan web üzerinden ve mobilden kolayca veri toplayabileceği, kullanması kolay bir online form yaratma platformu olarak faaliyet gösteriyor.
Ankara'dan San Francisco'ya uzanan online form yaratma platformu: JotForm

Aytekin Tank tarafından 2006 yılında hayata geçirilen JotForm, kullanıcıların hiçbir teknik bilgiye sahip olmadan web üzerinden ve mobilden kolayca veri toplayabileceği, kullanması kolay bir online form yaratma platformu olarak faaliyet gösteriyor. Web dünyasında neredeyse bütün firmaların bilgi ve veri toplamak, ürün satmak, bağış toplamak, organizasyon düzenlemek ya da bazen sadece kontaklarıyla iletişim halinde kalabilmek için online form araçları kullandığını, JotForm'un bu noktada önemli bir konumda olduğunu söyleyebiliriz.

JotForm'la bugüne kadar yaratılan form sayısı: 14 milyon

Ana ofisi San Francisco'da bulunan JotForm'un Ankara ve İzmir'de de ofisleri bulunuyor. 3 ofisinde toplam 150 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren JotForm'un 5 milyon kullanıcısı bulunuyor. Platformda bugüne kadar 14 milyon form yaratıldı, 500 milyonun üzerinde form dolduruldu. Aylık form görüntülenme sayısı 150 milyon olan JotForm'un aylık organik trafiği ise 1 milyonun üzerinde yer alıyor.

Online form yaratma alanında Google Forms, Zoho Forms ve Wufoo gibi isimler yer alıyor, ancak bu şirketlerin hiçbiri JotForm'un yaptıklarını tam olarak karşılamıyor. Her ne kadar Google Forms, bu alanda öne çıkan bir isim olsa da ücretsiz özellikleriyle JotForm avantaj sağlıyor. Kullanıcılardan alınan geri bildirimlere göre JotForm, formların özelleştirilmesi konusundaki seçeneklerinden dolayı tercih sebebi oluyor. 

"Freemium" gelir modeli

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan JotForm'un gelir modeli ise karşımıza "freemium" olarak çıkıyor. Freemium modelde kullanıcılar ürünü belli kotalar dahilinde bedava kullanabiliyorlar ancak daha yüksek limitlere ihtiyaçları olursa bu durumda ürüne aylık bir üyelik bedeli ödemek zorunda kalıyorlar. JotForm gibi bedava versiyonunda kullanıcıda alışkanlık yaratan uygulamaların genelde freemium modelde daha başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Zira kullanıcılar ücretsiz kullanımdan sonra ürünün daha fazla özelliğinden faydalanmak için aylık ya da yıllık üyelik satın almayı tercih edebiliyorlar.

JotForm'un ürün yelpazesi genişliyor

JotForm son dönemde ana ürün olan form yaratıcının yanında yeni ürünlerini de yayına aldı. Son iki yılda Card Form, PDF Editor, offline olarak da çalışan mobil formlar gibi birçok yeni ürün piyasaya sürdü. JotForm'un tüm ürünlerine dair detaylı bilgileri burada bulabilmek mümkün. 

Gelecek hedeflerinde öncelikli olarak büyüme ivmesini devam ettirmeyi planlayan JotForm, bunun için kullanıcı geri bildirimlerini ön planda tutuyor. 

JotForm'un mobil versiyonunu App Store'dan ya da Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.