Finlandiya merkezli yemek siparişi girişimi Wolt, 130 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turunun liderliğini ICONIQ Capital üstlenirken, eski yatırımcılar 83North, the EQT Ventures fund (EQT Ventures), Highland Europe ve Lifeline Ventures da turda karşımıza çıkan diğer isimler oldu. 
Finlandiya merkezli yemek siparişi girişimi Wolt, 130 milyon dolar yatırım aldı

Helsinki merkezli yemek siparişi girişimi Wolt, C Serisi yatırım turunda 130 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunun liderliğini ICONIQ Capital üstlenirken, eski yatırımcılar 83North, the EQT Ventures fund (EQT Ventures), Highland Europe ve Lifeline Ventures da turda karşımıza çıkan diğer isimler oldu. 

Wolt, aldığı yatırımı büyümeyi, operasyonel ülkeler arasında işe alımları hızlandırmayı artırmak ve yeni pazarlara açılmak için kullanacağını açıkladı. 2014 yılında Helsinki'de, Elias Pietilä, Juhani Mykkänen, Lauri Andler, Mika Matikainen, Miki Kuusi ve Oskari Petas tarafından kurulan Wolt, bir yıldan fazla bir süre içinde, dört ülkede ve İskandinavya'da 10 şehirde faaliyet göstermeye başladı. Akabinde şirket, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da toplam 15 ülke ve 50 şehre kadar genişledi. Wolt ekibinde şu anda 450'den fazla kişi faaliyet gösteriyor ve 80 kişilik bir geliştirme ekibi de Wolt bünyesinde yer alıyor.

Wolt, gıda dağıtımını gerçek zamanlı olarak optimize etmek ve şirketin daha geniş bir sektörden daha verimli bir şekilde yiyecek tedarik etmesini sağlamak için merkezi bir çözüm olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, 50 şehirde 5 binden fazla restoran ve 10 bin kurye ile ortak olarak hizmet veriyor.

Wolt'un kurucusu ve CEO'su Miki Kuusi, online yemek dağıtım pazarının bugünkü küresel değeri olan 35 milyar dolardan, 2030 yılına kadar 365 milyar dolara çıkacağının tahmin edildiğini, bu sebeple Wolt'un aldığı 230 milyon dolarlık yatırımın önemli olduğunu belirtiyor.

Şirketin Crunchbase verilerine baktığımızda, 2019 ocak ayında gerçekleştirilen B Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar ve 2016'daki A Serisi yatırım turunda 12,5 milyon dolar yatırım aldığını görüyoruz. C Serisi yatırım turundaki 230 milyon doların büyüklüğü de şirketin kısa zaman içinde önemli seviyelere geldiğini kanıtlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.