Foxconn iPhone üretimini Çin dışına taşıyabilir

Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşı Çin'de üretilen iPhone'ların başka bir ülkede üretilmesine neden olabilir.
Foxconn iPhone üretimini Çin dışına taşıyabilir

Teknoloji üretimi ve montajı dendiğinde akla gelen ilk firmaların başında yer alan Foxconn'un en büyük müşterilerinden birinin Apple olduğunu biliyoruz. Apple, gelir kaleminin en önemli üyesi konumunda olan iPhone modellerini Foxconn ile birlikte Çin'de üretiyor.

Paylaşılan bilgilere göre Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşı Çin'de üretilen iPhone'ların başka bir ülkede üretilmesine neden olabilir. Tayvan merkezli Foxconn'un kıdemli yöneticilerinden olan Young Liu'nun yaptığı açıklamalara göre şirket, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının devam etmesi halinde iPhone üretimini Çin dışına taşıyabileceğini duyurdu. 

Üretim kapasitelerinin yüzde 25'inin Çin dışında olduğunun altını çizen Young Liu, üretimin başka ülkelerde yapılması konusunda Apple'a yardımcı olabileceklerini de paylaştı. Bir yatırımcı konferansında konuşan Liu, Apple'ın taleplerini karşılayabilecek kapasiteye sahip olduklarını da dile getirdi.

Çin'deki üretimin Apple için oldukça önemli olduğunu da hatırlatalım. Apple'ın global olarak sattığı iPhone ve iPad modellerinin oldukça büyük bir çoğunluğu hala Çin'de üretiliyor. Sadece üretim değil satış anlamında da Apple için oldukça önemli olan Çin, Apple'ın iPhone gelirlerinin 3'te birini oluşturuyor. 

Çin Apple için ne kadar önemliyse Apple'da Foxconn için o denli önemli. Tayvan merkezli şirketin gelirlerinin yarısının Apple'dan geldiğini hatırlatalım. Şu an için Apple tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapılmadığını ve iPhone üretiminin Çin dışından yapılması ile ilgili bir talimat verilmediğini de aktaralım. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.