Dropbox, kurumsal ekip çalışmasına uygun olarak yeniden tasarlandı

Dropbox, ekip çalışması uygulamalarını tek bir platformda topladığı yeni Dropbox'ı tanıttı.
Dropbox, kurumsal ekip çalışmasına uygun olarak yeniden tasarlandı

Dropbox'ın genel işlevi bugüne kadar kullanıcının bilgisayarındaki dosyalarını eş zamanlı olarak yedeklemesi ve daha sonra bu dosyaları başkalarıyla paylaşabilmesi olarak karşımıza çıkıyordu. Ancak şirketin daha farklı hedefleri olduğunu belirtelim. Zira Dropbox, Google Docs, Microsoft Office, Slack, Salesforce, Trello ve Zoom gibi ekip çalışmasına uygun girişimler gibi faaliyet göstermek istiyor. 

Dropbox, yukarıda bahsettiğimiz girişimlerin hemen hemen hepsinin işlevlerini tek bir platformda topladığı yeni Dropbox'ı tanıttı. Şimdi yeni Dropbox ile Slack mesajları göndermek ve Zoom görüntülü yayını başlatabilmek mümkün. Yeni entegrasyonlarıyla dikkat çeken Dropbox'ın tüm bu özelliklerinin masaüstü uygulaması ile yapılabildiğinin de altını çizelim. Kısacası Dropbox'ın yeni tasarımı masaüstünde kullanılabilir olarak karşımıza çıkıyor. 

Şirket tarafından yayınlanan blog yazısında, kurumsal işlerin organize edilmesinde yardımcı olacak bir tür platformun tasarlandığı belirtiliyor. Burada anlatılmak istenen ise şu; kullanıcılar, yeni Dropbox uygulamasını terk etmeden yeni şeyler oluşturabiliyor ve kullanıcılara ortak çalışma imkanı sunulmuş oluyor. 

Yeni Dropbox ile neler yapılabilecek?

Google ve Microsoft tabanlı dökümanlar, hesap sunumları ve tablolar başlatılıp düzenlenebilecek. Daha önce bahsettiğimiz Slack ve Zoom görüşmeleri sırasında dosya paylaşımı da yapılabilecek. Jira ve Trello benzeri projeler yönetilebilecek. Üstelik bunun için her bir web uygulamasını ayrı sekmelerde tek tek açılması gerekmeyecek. Yeni Dropbox ile yapılacaklar listesi oluşturma, görevler atama, yorumlar ekleme veya hangi işi hangi ekip üyesini yaptığını görme gibi işler için uygun olacak. Aynı zamanda yenilenmiş arama çubuğu ile tüm Dropbox dosyaları içinde kolaylıkla arama yapılabilecek. 

Yeni Dropbox masaüstü uygulamasına erkenden erişmek isteyen Windows veya Mac kullanıcıları bu linkten başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.