Apple Design Awards 2019 kazananları belli oldu

Bu yıl ödül alanlar arasında çoğunlukla mobil oyunlar öne çıkarken, sağlık uygulamaları da kazanan liste de yer almayı başardı.
Apple Design Awards 2019 kazananları belli oldu

Apple dün WWDC 2019'da 2019 Design Awards kazananlarını açıkladı. Bu yıl ödül alanlar arasında çoğunlukla mobil oyunlar öne çıkarken, sağlık uygulamaları da kazanan listede yer almayı başardı. Ödül kazanmak için uygulamaların görsel tasarım, teknoloji ve inovasyon alanlarında öne çıkması gerektiğini hatırlatalım.

Bu alanlarda başarı gösteren uygulamalar, kupanın yanı sıra Apple ürünleriyle de ödüllendirdi. Verilen ödüllerin arasında 512GB iPhone 10S, AirPods, bir 512GB 12.9 inç iPad Pro, Apple Pencil 2, bir 64GB Apple TV 4K, bir Apple Watch 4, serisinin en üst modeli bir MacBook Pro ve tam donanımlı bir iMac Pro yer aldı. 

Ödül alan uygulamaların ayrıca iOS App Store'da kullanıcılara tanıtılacağını da belirtelim. Gelin bu ödüllü uygulamalara beraber göz atalım: 

Ordia

İki yıl boyunca Loju LTD tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz ay piayasa sürülen Ordia, tek parmakla oynanan bir macera oyunu. Oyunda yeni bir yaşam formu olarak sıra dışı dünyaları keşfe çıkıyorsunuz. Apple, oyunun zorluk ve memnuniyet arasındaki dengeyi iyi kurduğunu belirtiyor. 

Flow by Moleskin

Çizim yapma, eskiz çizme ve yazı yazma gibi eylemler için tasarlanan Flow, detaylara ve tasarıma öncelik veriyor. Uygulamada Apple Pencil, gestures, iOS Çizim API ve Metal gibi Apple teknolojilerine de yer verildiğini belirtelim. 

The Gardens Between

The Voxel Agents tarafından üretilen tek oyunculu macera puzzle oyunu The Gardens Between, zaman, hafıza ve arkadaşlık üzerine kurulu. Oyun, ödülü sinematik kurgusu ve etkileyici deneyimi sayesinde aldı. Oyunda zamanın durdurulabilmesi Apple'ın en sevdiği özelliklerden biri. 

Asphalt 9 Legends

Ferrari, Porsche, Lamborghini ve W Motors araçlarına yer veren Asphalt 9 Legends, bir araba yarışı oyunu. Gameloft'un üretimi olan oyun, efektleri ve grafikleriyle öne çıkıyor. Aynı şekilde Asphalt 9 Legends'ın oyun motoru ve Metal 2 entegrasyonu sayeside ödül aldığını söylemek mümkün. 

Pixelmator Photo

Fotoğraf düzenleme uygulaması Pixelmator Photo, ödülü iPad uygulamasıyla kazandı. Herkesin kolayca kullanabildiği uygulamada özellikle Metal ve CoreML kullanılması Apple'ın ödül vermesinde etkili oldu. Uygulamanın ödül töreninde en çok öne çıkan özelliği ise fotoğraflarda değişiklikler öneren makine öğrenmesi teknolojisi oldu. 

ELOH

Oyuncuların sakinleşmesini ve rahatlamasını sağlayan ELOH, arka planda yer alan ses efektleriyle, grafikleri ve animasyonlarıyla öne çıkıyor. Tıpkı The Gardens Between'de olduğu gibi ELOH'da da yeni bir zaman yaklaşımı mevcut. Zaman kısıtlaması bulunmayan oyunda kullanıcılar herhangi bir zaman kaygısı yaşamadan keyifle oynayabiliyor. 

Butterfly IQ – Ultrasound

Sağlığa odaklanan bu uygulama, farklı bir cihaza bağlanarak mobil telefonunuzda ultrason kullanmanızı sağlıyor. İnovasyon alanında ödül alan uygulama, Apple'a göre ultrason teknolojisini mikroçipe taşıyor, bilgisayarın yerine ise bir iOS cihazı konumlandırıyor.

Thumper: Pocket Edition

Sıra dışı Müzik ritim uygulaması Thumper: Pocket Edition, kaydırma ve dokunma gibi yeni mekanikleri de uygulamaya dahil ediyor. Aynı zamanda uygulamanın ilgi çekici saykodelik bir soundtracke sahip olduğunu ekleyelim. 

Homecourt: The Basketball App

Bir basketbol oyunu olan uygulama, atışların analizi için yapay zeka teknolojisi kullanıyor. Bunun yanı sıra uygulama, atışların kaydını tutmak ve atışları takip etmek için de yapay zekadan faydalanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.