Susan Rice: İtibar krizlerinin çağındayız [Money 20/20]

Tracey Davies'in ardından sahneye çıkan Büyükelçi Susan Rice ve Feedzai CEO'su Nuno Sebastiao "Siber güvenlik ve risk yönetimi" bağlığı altında önemli bilgiler paylaştı.
Susan Rice: İtibar krizlerinin çağındayız [Money 20/20]

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla yerinden takip ettiğimiz Money 20/20 Europe 2019 konferansı Money20/20 başkanı Tracey Davies'in konuşması ile başladı. Tracey Davies'in ardından sahneye çıkan Büyükelçi Susan Rice ve Feedzai CEO'su Nuno Sebastiao "Siber güvenlik ve risk yönetimi" bağlığı altında önemli bilgiler paylaştı.

2013–2017 yılları arasında ABD ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapan Susan Rice'ın şu an Netflix'in yönetim kurulunda olduğunu da hatırlatalım. Feedzai ise yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileri kullanarak sahtekarlık tespiti ve risk koruması alanlarında hizmet veren bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. 

"Banking on security: Global affairs, and the age of reputation crisis" isimli panelde özellikle bankacılık alanında yaşanabilecek itibar krizlerinin altı çizildi. Görev yaptığı dönemde önemli bir ekonomik kriz yaşadıklarını hatırlatan Rce, ABD hükümetinin baskı altına olmasına rağmen süreci başarılı bir şekilde yönettiğini belirtti.

Kriz durumlarında panik yapılsa da bunu karşınızdakine göstermemeniz gerektiğinin altını çizen Rice, kriz durumlarında bilgi toplamanın oldukça önemli olduğunu da paylaştı. Krizlerin firkümalara ve kişilere itibar kaybettirdiğini belirten Rice, bir sonraki küresel krizin firmaların veya kişilerin itibari ile ilgili olabileceğini de paylaştı.

Siber güvenliğin ve sosyal medyanın oldukça önemli olduğunu belirten Rice, Rusya'nın sosyal medya aracılığı ile ABD seçimlerine manipüle etmeye çalıştığını hatırlattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.