WWDC 2019'da Minecraft Earth ile Apple'ın AR yetenekleri sergilendi

WWDC 2019'da katılımcılar sahnede Minecraft Earth'ün demosunu canlı yayında izleme şansı buldu.
WWDC 2019'da Minecraft Earth ile Apple'ın AR yetenekleri sergilendi

Dünya çapında ünlü açık dünya oyunu Minecraft, kısa bir süre önce duyurduğu yeni oyunu Minecraft Earth ile artırılmış gerçeklik dünyasına önemli bir yapım kazandırmıştı.

Bugün Apple'ın düzenlediği WWDC 2019'da etkinliğinde gerçekleştirilen 5 dakikalık bir demo ile Apple'ın ARKit'inin yetenekleri Minecraft Earth oyunu aracılığıyla gözler önüne serildi. Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla hazırlanan WWDC 2019 dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Minecraft'ın yeni oyunu Minecraft Earth, Pokemon Go ile benzer özellikler taşıyan bir artırılmış gerçeklik oyunu. Sadece sanal bir dünya değil, gerçek dünya ile sanal dünyayı da birbirine bağlayan bir oyun dinamiği mevcut. Bununla birlikte oyun sanal bir sosyallik üzerinde de çalışıyor. Arkadaşlarınızla beraber çalışarak bir şeyler inşa edeceğiz bir oyun oynuyorsunuz.

Bu yaz aylarında beta olarak piyasaya çıkacak Minecraft Earth'ün, yakın gelecekte iOS'ün AR özelliklerini kullanan önemli bir örnek oyunu olması bekleniyor. Apple'ın da böylesi bir önemli etkinlikte 5 dakika boyunca bu oyunun demosuna ayırması oldukça önemli. Apple'ın geliştiricilere ARKit konusunda farkındalık yaratma peşinde olduğu aşikar.

Minecraft'ın demosunun Apple etkinliğinde gösterilmesi de önemli bir detay. Zira Minecraft'ın yapımcısı Mojang'ın sahibi Microsoft. Kısacası bir Apple etkinliğinde, rakip Microsoft'un sahibi olduğu bir ürünün demosu gerçekleştirilmiş oldu. Bu anlamda da WWDC 2019'de bir ilke imza atılmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.