Gartner'a göre 2020 yılından itibaren finansal şirketlerin yüzde 50'si yapay zeka kullanacak [Money 20/20]

Money 20/20 Europe 2019'un konuşmacıları arasında yer alan Gartner analisti Erik van Ommeren, yapay zekanın finansal servisler tarafından nasıl kullanıldığı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Gartner'a göre 2020 yılından itibaren finansal şirketlerin yüzde 50'si yapay zeka kullanacak [Money 20/20]

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla yerinden takip ettiğimiz Money 20/20 Europe 2019 konferansındaki önemli gelişmeleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Tüm hızıyla devam eden konferansın konuşmacıları arasında yer alan Gartner analisti Erik van Ommeren, yapay zekanın finansal servisler tarafından nasıl kullanıldığı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Yapay zekanın artık her yerde olduğunu belirten Erik van Ommeren, Gartner olarak yapay zekaya oldukça önem verdiklerini belirtti. Günümüzde otonom sürüş teknolojilerinin sürekli gündemde olduğunu fakat henüz herhangi bir otomobilin yüzde 100 otonom özelliklere sahip olmadığını belirten Ommeren, finansal şirketler için yapay zeka kullanımının bu duruma oldukça benzediğinin de altını çizdi.

Kısacası finansal şirketler için yapay zekanın gündemde olduğunu fakat henüz efektif anlamda kullanılamadığını sözlerine ekleyen Erik van Ommeren, kısa zaman içinde yapay zeka kullanımının önemli ölçüde artacağını da paylaştı. Yapay zekanın makine öğrenimi, veri bilimi ve robotik gibi alanlarda kullanıldığını da belirten Ommeren, yapay zekanın her geçen gün daha çok kullanılacağını da sözlerine ekledi.

2020 yılından itibaren finans sektöründe yer alan şirketlerin yüzde 50'sinin yapay zeka kullanmaya başlayacağını da sözlerine ekleyen Ommeren, şu an için yapay zekanın en çok siber güvenlik alanında kullanıldığını da paylaştı. Blockchain teknolojileri ise listenin 5. sırasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.