Bazı kullanıcılar için uyku modunu aktifleştiren Spotify, Haftalık Keşif listelerini ise güncellemedi

Uyku modu özelliğine rağmen Spotify, premium kullanıcılar için her pazartesi yayınladığı "Haftalık Keşif", globaldeki adıyla "Discover Weekly" listesini birçok kullanıcı için güncellemedi.
Bazı kullanıcılar için uyku modunu aktifleştiren Spotify, Haftalık Keşif listelerini ise güncellemedi

Dünyanın en popüler dijital streaming uygulamalarından biri olan Spotify, Reddit kullanıcılarının paylaşımlarına göre bazı ülkelerde uyku modu özelliğini aktif etti. Bu uygulamaya göre bir parça veya çalma listesi, kullanıcının istediği zaman durabilecek. Bu da özünde müzikle uyumayı tercih edenler için oldukça kullanışlı bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Uyku modunu kullanmak için yapmanız gereken ise şarkının ya da çalma listesinin üç noktalı menüsüne tıklayıp "Sleep Timer" yani "Uyku Zamanlayıcısı" özelliğine tıklamak. Akabinde seçimini yaptığınız şarkının ya da çalma listesinin ne zaman kapanması gerektiğini ayarlayabileceksiniz. Geçerli aralıkların 5 ila 60 dakika arasındaki değerleri içerdiğini de belirtelim. Reddit kullanıcısının paylaştığına göre bu özellik şu anda bazı Android kullanıcıları için aktif edilmiş, iOS kullanıcıları içinse herhangi bir bilgi bulunmuyor. Türkiye odağında baktığımızda ise ne Android ne de iOS için böyle bir özellik bulunuyor. Kısacası detaylar için Spotify yetkililerinin yapacağı açıklamayı beklememiz gerekiyor.

Güncellenmeyen "Haftalık Keşif" listeleri

Bu yeni özellikle birlikte Spotify'ın premium kullanıcılar için her pazartesi yayınladığı "Haftalık Keşif", globaldeki adıyla "Discover Weekly" listesini birçok kullanıcı için güncellemediğini de belirtelim. İlk başta sadece Türkiye için güncellenmediğini düşündüğümüz çalma listesinin bir sosyal medya taramasından sonra başka ülkelerdeki bazı kullanıcılar için de güncellenmediğini gördük. İşin komik tarafı ise Spotify'ın destek servisinin de bundan haberdar olmaması. Twitter'da bulunan SpotifyCares hesabı her listenin pazartesi günü güncellendiğini, kullanıcıların biraz beklemesi gerektiğini ve eğer yarına kadar herhangi bir güncelleme olmazsa kullanıcıların kendileri ile iletişime geçebileceğini söylüyor.

Spotify'ın ise bu konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapmadığını da hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.