Y Combinator'ın yeni başkanı Geoff Ralston oldu

Y Combinator Geoff Ralston'ın yeni başkan olduğunu açıkladı. 
Y Combinator'ın yeni başkanı Geoff Ralston oldu

İki ay önce, Y Combinator'ın o dönemki başkanı Sam Altman, OpenAI'ın CEO'su olmak için görevden ayrılacağını açıkladığında Y Combinator, başkanlık görevi için herhangi bir yeni planları olmadığından bahsetmişti. Ancak Y Combinator geçtiğimiz gün Geoff Ralston'ın yeni başkan olduğunu açıkladı. 

Y Combinator'ın kurucuları Paul Graham ve Jessica Livingston, şirketin ilk yıllarında liderlik edecek birini aradıklarında, ilk Y Combinator sınıfının bir parçası olan Sam Altman'ı başkan olarak belirlemişlerdi. Graham ve Ralston'ın birbirlerini 20 yıldır tanıdıklarını da belirtelim. İkili daha önce Yahoo'nun farklı satın almaları sırasında bir araya gelmişti. Graham kendi şirketi olan Viaweb'i 1998 yılında Yahoo'ya satarken, Ralston ise 1997'de Yahoo Mail için RocketMail'i hayata geçirmişti. Ralston daha sonra 2009'da Apple'a satılan bir müzik yayını hizmeti olan Lala Media'nın CEO'su olarak karşımıza çıkmıştı. Daha sonra Graham'ın da yardımıyla eğitim teknolojileri hızlandırıcısı Imagine K12'i hayata geçirdi. 2016'da ise Graham ve Ralston K12 ile YC'ı aynı çatı altında buluşturma kararı aldı. 

Bu arada Y Combinator'ın Geoff Ralston'dan önceki başkanı Sam Altman'ın şirketin danışman kurulunda yer alacağını da belirtelim. Geoff Ralston'ın yönetimin işleyişinde herhangi bir değişiklik yapmayacağını ve işlerin aynı şekilde görüleceğini söylediğini de hatırlatalım. 

Y Combinator, Ralston'ın şahsi olarak 100'den fazla şirkete yatırım yaptığını söylüyor. Ralston ayrıca, Gmail'in yaratıcısı Paul Buchheit'la 2010'dan beri YC'da partner olarak faaliyet gösteriyor. Son olarak Ralston'ın YC'ın ücretsiz online program olan Startup School'u ölçeklendirmeye yardım ettiğini de hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.