Oyun odaklı sosyal medya platformu Playz, 3. yatırım turunu kapattı

Oyun dünyasını tek bir platform içinde buluşturmayı hedefleyen yerli Playz girişimi, 3. yatırım turunu kapattığını duyurdu.
Oyun odaklı sosyal medya platformu Playz, 3. yatırım turunu kapattı

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında oyun dünyasının Facebook'u olmayı hedefleyen yerli girişim PlayZ'den sizlere bahsetmiştik. Oyun dünyasını tek bir platform içinde buluşturmayı hedefleyen yerli Playz girişimi, 3. yatırım turunu kapattığını duyurdu.

Daha önce Kaan Kayabalı, Kaan Kural ve Barış Karadenizli’den yatırım alan Playz'nin yeni yatırım turuna ise Hande Enes, Kaan Kalıpçı, Rıfat Elhadef, Demirhan Büyüközcü ve Erdem Gezer katıldı. Alınan yatırım ile birlikte uluslararası büyümeye odaklanacak olan Playz, önceden sadece League of Legends oyuncularına hitap ediyorken, 1 Ocak 2019’dan itibaren 22 farklı oyunun oyuncularına hitap etmeye de başladı.

Android uygulamasının ardından geçtiğimiz dönemlerde iOS uygulamasını da kullanıma sunan Playz'nin son 4 ay içinde mobil uygulamasında 250 bini aşkın post paylaşıldı. Bu postlara 1 milyonun üzerinde beğeni ve 400 binin üzerinde de yorum yapıldığını da ekleyelim. Bugüne kadar kullanıcılar tarafından paylaşılan 80 binin üzerinde video ise toplamda 34 milyon kez izlendi.

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Playz kurucu ortaklarından şirket genel müdürü Engin Sever, yeni versiyona geçtikten sonra yurt dışındaki kullanıcıların ilgisi ve bağlılığını da göz önüne alarak sürekli denemeler yaptıklarını dile getirdi.

80 binden fazla kullanıcıya sahip

Playz’in yurt dışı pazarında ilgi görmesi ve hızla büyümesi ile 54 farklı ülkeden 80 binden fazla kullanıcıya ulaştıklarını da paylaşan Sever, alınan yatırımı yurt dışından daha fazla kullanıcıya ulaşma ve gelir modellerini devreye almak için kullanacaklarının da altını çizdi.

Uygulamayı tamamen oyuncuların isteklerini doğrultusunda geliştirdiklerini ve bu vizyona uygun olacak şekilde İninal ile birlikte Playz Pro Gamer Kart’ı devreye alacaklarını da duyuran Sever, oyuncu odaklı fayda sağlama stratejileri ile oyuncular için vazgeçilmez bir platform olmak istediklerini de paylaştı. Dilerseniz PlayZ uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.