Apple TV yeni güncellemesiyle duyurduğu gelişmelerin bir bölümünü kullanıma sundu

Geçtiğimiz Mart ayının sonlarında düzenlenen Apple özel etkinliğinde Apple TV'nin yeni özellikleri ve TV+ tanıtılmıştı ve özellikle Netflix rakibi TV+ ürünü oldukça ilgi çekmişti.
Apple TV yeni güncellemesiyle duyurduğu gelişmelerin bir bölümünü kullanıma sundu

Geçtiğimiz Mart ayının sonlarında düzenlenen Apple özel etkinliğinde Apple TV'nin yeni özellikleri ve TV+ tanıtılmıştı ve özellikle Netflix rakibi TV+ ürünü oldukça ilgi çekmişti. Bu ürünün yanı sıra Apple TV tarafında yapılması hedeflenen geliştirmeler de merak konusu olmuştu. 

Apple TV'ye gelen son güncellemeyle etkinlikte sözü edilen geliştirmelerin bir bölümü kullanıma sunulmuş görünüyor. Bu geliştirmeler genel olarak Apple TV kanalları, iTunes filmleri ve TV şovları için yeni öneri sistemi ve yeni çocuk özel bölümü olmak üzere 3 ana başlıkta toplanıyor.

En büyük yenilik kanallar tarafında yapılmış gibi görünüyor çünkü Apple özel etkinliğinde de paylaşıldığı üzere Apple, Apple TV'yi bir kablolu yayın aracına da dönüştürmeye çalışıyor. Güncellemeyle beraber HBO, Starz, Showtime, Smithsonian Channel, EPIX ve Tastemade gibi kanallar eklenirken CBS All-Access ve MTV Hits kanalları da yakında eklenecek kanallar arasında yer alıyor. 

Kanallarla beraber gelen en önemli özellik ise Netflix kullanıcılarının da severek kullandığı indirme özelliği. Bu özellik sayesinde sizi hayal kırıklığına uğratması için Game of Thrones bölümlerini indirebilir ve uzun yolculuğunuzu daha da sinir bozucu hale getirebilirsiniz. Henüz indirme sınırının ne kadar olduğu açıklanmamış olsa da bu sınırın bir çok standart kullanıcının erişemeyeceği bir sınır olduğu tahmin ediliyor. 

Apple TV aboneliği 6 kişiye kadar aile bireylerine tek bir üyelikle sunulabiliyor ve bu aile üyeliği aile dostu yapımların özenle seçildiği çocuk bölümünü de kapsıyor. Böylece çocuklarınız için açacağınız Apple ID ile onların izleyebilecekleri şeyleri daha iyi filtreden geçirebileceksiniz. 

Apple'ın çocuklar için uyguladığı küratörlük aynı şekilde müzik ve kitap bölümü için de uygulanmış durumda. Yani müzik ve kitap seçerken de kullanıcılar artık çok daha özel, kişiselleştirilmiş ve muhtemelen sevebilecekleri önerilerle karşılaşabilecekler. 

Mart ayındaki etkinlikte paylaşıldığı gibi iPhone, iPad, Apple TV ve Samsung'un 2019 Akıllı TV'lerinin tümü ve bazı 2018 modellerine gelen bu güncellemeyi yaparak siz de yeni Apple TV deneyimini yaşayabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.