Apple, yeni macOS sürümünde iTunes'u dört farklı servise bölebilir

Yapılacak olan değişikliklerin macOS 10.15'te gerçekleşeceğini ve iTunes'un içerik kütüphanesini dört farklı servise paylaştıracağını söyleyebiliriz.
Apple, yeni macOS sürümünde iTunes'u dört farklı servise bölebilir

Apple, yeni macOS sürümünde, 18 yıl önce piyasaya sürülen iTunes'u dört farklı servis olarak sunacak gibi duruyor. Ortaya atılan iddiaya göre iTunes, Müzik, Video ve Podcast gibi bölümleri ayrı ayrı kullanıcıya sunacak şekilde bölünebilir. Bu da Apple'ın bir devri kapatıp yenisini başlatacağı anlamına geliyor.

Aslında Apple'ın iTunes'la ilgili bir değişikliğe gideceği bir süredir konuşuluyordu. Ancak 9to5 Mac yazarlarından Guilherme Rambo, Apple'ın MacOS'taki iTunes'u farklı uygulamalara bölmek için bazı değişiklikler yapacağını doğruladı. Yapılacak olan bu değişikliklerin macOS 10.15'te gerçekleşeceğini ve iTunes'un içerik kütüphanesini dört farklı servise paylaştıracağını söyleyebiliriz.

Guilherme Rambo, Apple'ın Mac için bağımsız bir Apple TV uygulaması üzerinde çalıştığını duyurmasının ardından şirketin Apple Music, Apple Podcasts ve Apple Books için de bağımsız uygulamalar sunacağını öne sürdü. Podcast ve müzik uygulamalarının Marzipan platformu kullanılarak yapılacağını söyleyen Rambo, böylelikle uygulamaların mobil iOS ortamından macOS ortamına kolayca çevrilmesinin mümkün olacağını da belirtti. Apple Books uygulamasının ayrıca macOS 10.15'te yeni tasarımı ile karşımıza çıkabileceğini de belirtmiş olalım.

Özet olarak baktığımızda, iTunes'u spesifik uygulamalara ayırmak doğru kullanıcı kitlesini çekebilmek açısından oldukça mantıklı görünüyor. Zira Spotify, Deezer gibi dijital streaming platformlarının günden güne daha popüler hale gelmesiyle 18 yaşındaki iTunes'un da bir yenilik yapması gerekiyordu. Şimdiyse kullanıcılar, bu sayede istedikleri içeriğe göre Apple'ın ayrı bir servisini kullanabilecek. Ancak iTunes'a ne olacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. 

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.