Alibaba destekli yüz tanıma girişimi Megvii, 750 milyon dolar yatırım aldı

Yeni yatırımla birlikte Megvii'nin değerlemesinin 4 milyar doların üzerine çıktığını da hatırlatalım. 
Alibaba destekli yüz tanıma girişimi Megvii, 750 milyon dolar yatırım aldı

Çin'in önemli yapay zeka girişimlerinden biri olan ve daha çok Face++ olarak tanınan Alibaba destekli Megvii, E Serisi yatırım turunda 750 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımla birlikte Megvii'nin değerlemesinin 4 milyar doların üzerine çıktığını da hatırlatalım. 

Üç Tsinghua University mezunu tarafından kurulan Megvii'nin 750 milyon dolar topladığı yeni yatırım turunda, Devlet Bankası'nın özel sermaye kolu olan Çin Halk Bankası Yatırım Ltd. Şti. (BOCGI), 200 milyon dolar ile fon sağladı. Megvii yaptığı açıklamada, CBC Asset Management (Global) Co ile Abu Dhabi Investment Authority'nin yüzde yüz iştiraki olan Macquarie Group'un da yatırım turuna katılan bir başka yeni isim olduğunu söyledi. Halihazırda girişimin yatırımcılarından olan Alibaba da E Serisi yatırım turuna katıldı.

Foxconn Technology tarafından da desteklenen Megvii, Citigroup, Goldman Sachs ve JPMorgan'ı ise Hong Kong IPO'su üzerinde çalışmaya davet etti. Hem Megvii'nin hem de bankaların fon sağlama veya halka arz planları hakkında daha fazla yorum yapmaktan kaçındığını da belirtelim.

Megvii aldığı yatırımı, deep learning konusundaki teknoloji kabiliyetlerini güçlendirmek, yapay zeka özellikli çözümlerinin ticarileştirilmesini hızlandırmak, ekibini genişletmek ve küresel genişlemeyi finanse etmek için kullanacağını açıkladı. 

2011 yılında hayata geçirilen Megvii, web siteleri, mobil uygulamalar ve akıllı televizyonlar için yüz algılama, tanıma ve analiz platformu olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, yüz tanıma/izleme, yüz noktası algılama, gülümseme analizi, cinsiyet/yaş analizi, yüz doğrulama, yüz tanıma ve büyük yüz arama çözümleri sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.