Google yazılımcıların akıllı ekranlar üzerinden oyun geliştirmesini sağlayacak

Smart Display platformunu geliştiricilere açan Google, tam ekran deneyimleri tasarlanabilmesi için oluşturduğu Interactive Canvas isimli yeni API'sini de duyurdu.
Google yazılımcıların akıllı ekranlar üzerinden oyun geliştirmesini sağlayacak

Google, geliştirici konferansı I/O'da yeniliklerini duyurmaya devam ediyor. Şirket, bugün etkinlikte Smart Display platformunu geliştiricilere açtığını duyurdu. Şimdiye kadar geliştiricilerin Nest Hub gibi cihazları hedeflemesinin gerçek bir yolu bulunmadığını da belirtmekte fayda var. 

Artık geliştiriciler, bu ekranlar için başta oyunlar olmak üzere Google Asistan komutları geliştirebilecek. Bu ekranlarda ilk etapta karmaşık bir yapıya sahip ve grafik ağırlıklı oyunlar görülmeyebilir. Ancak kelime oyunları gibi daha basit ve gündelik oyunlarla karşılaşabileceğimizi söyleyebiliriz. Sonuçta akıllı ekranlar, daha düşük donanım teknolojilerine sahip olmasıyla tanınıyor. 

Bu noktada oyunların HTML, CSS ve JavaScript temelli olması, geliştiricilerin üretim sınırlarını da zorluyor. Öte yandan Google'ın bir multi-platform framework olan Flutter'dan faydalanarak akıllı ekranlar için oyun ürettiğini belirtelim. Dolayısıyla geliştiricilerin de bu yöntemi kullanarak oyunlar üretebilmesi mümkün. 

Bu yeni gelişmeyle birlikte Google'ın Interactive Canvas isimli yeni API'sini duyurduğunu da ekleyelim. Böylece geliştiriciler tam ekran deneyimler tasarlayabilecek. Bu API Android işletim sistemlerinde ve akıllı ekranlarda kullanılabilecek. 

Son olarak şirketin ilerleyen süreçte akıllı ekran platformunu üçüncü parti deneyimlere de açacağını belirtelim. Yine de Google, bu platformun yeni kullanıcılara ne zaman açılacağına dair herhangi bir tarih paylaşmış değil. Şirket, yakın zamanda bu platformu üçüncü parti geliştiricilere açacağını ifade ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.