TUSAŞ'tan yerli mobil oyun Operasyon: Anka

TUSAŞ, oyun geliştiricilerle işbirliğine giderek, insansız hava aracı yönebileceğiniz bir mobil oyunu piyasaya sundu.
TUSAŞ'tan yerli mobil oyun Operasyon: Anka

Ülkemizin önemli savunma sanayii şirketlerinden birisi olan TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii), iki oyun stüdyosu ile işbirliği yaparak yeni bir mobil oyunu piyasaya sürdü. Operasyon: Anka adı ile AppStore ve Google Play'de yerini alan mobil oyunda, oyuncular TUSAŞ tarafından üretilen Anka isimli insansız hava aracını yönetiyor.

TUSAŞ oyunun geliştirilmesi konusunda Udo Games ve Otto Games ile birlikte çalışmış. Paylaşılan bilgilere göre oyunun geliştirilmesi 7 aylık bir süreç almış. Bir mobil oyun geliştirmek için kısa bir süre olmasına rağmen ortaya çıkan sonuç da tatmin edici. Açıkça söylemek gerekirse oyunu indirirken beklentim çok da yüksek değildi. Ancak oyunu oynamaya başladıktan sonra söyleyebilirim ki oyun dinamikleri çok iyi oturtulmuş. Oyunda bir insansız hava aracını kamera ile yönetiyor, yerdeki düşman unsurlarını yok ediyor ve size verilen görevleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz.

Operasyon: Anka oyunu ile ilgili söyleyebileceğimiz olumsuz yanlar da mevcut elbette. Bunlardan birisi oyunun gerçekten kısa sürüyor olması. Ancak bununla ilgili yakın gelecekte geliştirmeler yapılacağı kesin. Bununla birlikte oyun tamamen ücretsiz olarak dizayn edilmiş, oyunda şimdilik bir oyun içi satın alma yöntemi yok. Oyunun TUSAŞ tarafından yaptırıldığını tabii ki göz önünde bulunduruyoruz. Kısacası Operasyon: Anka bir markalı içerik. Ancak kişisel fikrim, oyun içi bazı öğelerin ya da geliştirmelerin paralı olabileceği yönünde. Belki TUSAŞ'ın buradan bir gelir kalemi yaratmaya ihtiyacı yok ancak buradan gelecek olan paranın oyunu daha da fazla geliştirmek için kullanılması, yeni versiyonlarının gelmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. 

iOS ve Android versiyonları bulunan Operasyon: Anka şimdilik sadece bir mobil oyun. Belki gelecekte farklı versiyonları ile PC ya da konsollar için potansiyel taşıyor. İnsansız hava aracı simülasyonları oyun pazarında pek yok. Uçuş simülasyonları her ne kadar yaygın olsa da, Operasyon: Anka oyun dünyası için de insansız hava aracı simülasyonu sunmuş oluyor. Gördüğüm kadarıyla oyunda şimdilik İngilizce seslendirmeler de yok. Operasyon: Anka'nın uluslararası pazarı hedeflediğinde de başarıya ulaşacağını tahmin ediyorum. Oyunun sadece ilk 48 saat içerisinde 40 binden fazla indirilmiş olması da yine önemli bir gösterge. Umarım oyun geliştirilmeye devam eder ve kendi kendine gelir kapısı yaratabilecek bir hal alarak, kendi gelişimine katkı sağlar hale gelir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.