Londra merkezli ödeme girişimi Checkout, 230 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli ödeme girişimi Checkout, A Serisi yatırım turunda 230 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 2 milyar doların üzerine çıkardı.
Londra merkezli ödeme girişimi Checkout, 230 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli ödeme girişimi Checkout, A Serisi yatırım turunda 230 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 2 milyar doların üzerine çıkardı. Insight Partners ve DST Global'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda karşımıza GIC, Blossom Capital ve Endeavor Catalyst gibi isimler çıkıyor.

A Serisi yatırım turunun, şirketin ilk kurumsal yatırım turu olduğunu ve Avrupalı ​​bir şirket için gelmiş geçmiş en büyük A Serisi turlarından biri olduğunu da belirtelim. Checkout, aldığı 230 milyon dolar değerindeki yatırımı Avrupa, ABD ve Orta Doğu'daki hızlı büyümesini sürdürmek; Asya ve Latin Amerika'daki faaliyetlerini genişletmek için kullanacağını söyledi.

Çözümleri halihazırda İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde kullanılan Londra merkezli şirket, dijital ticaret için sınır ötesi ödeme çözümü sunuyor. Checkout'ın teknolojisi, hızlı büyüyen işletmelerin hem şirketler hem de tüketiciler için küresel ödeme işlemleri gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Şirket, tüm büyük kredi kartları ve banka kartları, çevrimiçi bankacılık, PayPal, Apple Pay ve diğer e-Cüzdanlar dahil olmak üzere ödeme yöntemleri sunuyor.

Checkout'ın kurumsal müşterileri arasında Samsung, Easygroup, Getty Images, Deliveroo, Transferwise, Patreon ve Virgin Active gibi şirketler bulunuyor. 150'den fazla para birimi ile hizmet veren Checkout'un yaklaşık 200'ü Londra'da olmak üzere şirketin sekiz ofisinde toplam 345 çalışanı bulunuyor. Şirketin ana işini genişletmesi ve yeni ürün alanlarına yönelmesi nedeniyle ekibinin önümüzdeki üç yıl içinde üç katına çıkması hedefleniyor.

Yatırım turunun tamamlanmasının ardından Insight Partners Genel Müdürü Deven Parekh'in Checkout'un yönetim kuruluna geçeceğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.