Yazılımcılar, proje sahipleri, proje yöneticileri, tasarımcılar ve dahası... Geniş çaplı bir proje geliştirildiği zaman bir fikri hayate geçirene kadar birçok kişiye anlatmak, ikna etmek ve hepsinden öte anlamalarını sağlamak zorunda kalabiliyorsunuz. İkna etmek zorunda olan genelde tek bir kişi olsa bile o kişiye gelene kadar her detayın en iyi şekilde anlaşılması için ortak bir paydada buluşulması şart.
Code2Flow, bu amaçla ortaya çıkmış bir şema geliştirme aracı ve tek yapmanız gereken şey aklınızdan geçenleri tıpkı kod yazar gibi satır satır yazmak ve akışın oluşturulmasını izlemek.
İlk bakışta sadece yazılımcılar için geliştirilmiş gibi görünse de Code2Flow aslında bir projeye dahil olan herkesin kullanabileceği basitlikte bir araç. Tek yapmanız gereken her satırda bir şema için veri girmek ve bunu ";" ile bitirmek. Biraz daha detaya girdiğiniz zaman ise kodlama dünyasında oldukça sevilen "if, else, while" gibi basit komutlarla şemanızı geliştirmek.
"Mind Mapping" denilen bu şemaları oluşturmak için Mindmeister gibi oldukça kullanışlı birçok araç olsa da bu araçlardaki en büyük eksiklik araya bir şeyler girmek zorunda kaldığınızda şemanın geri kalanını da bu güncellemeye göre yeniden düzenlemek zorunda olmanız. Bu araçlar da birçok farklı özellik ile bu problemin önüne geçmeye çalışıyorlar fakat Code2Flow şu ana kadar gördüğüm en basit ve hızlı şekilde bu problemi çözen araç konumunda.
Son yıllarda her alanda kendini gösteren "no code" akımının tersine bir hareket olsa da oldukça güzel bir çözüm geliştirilmiş. Çoğu Producthunt kullanıcısı da ürünün kapalı beta döneminde yaptığı yorumlarda "bazen kod ile bir şeyi çözmek çok daha hızlı olabiliyor, sadece "no-code" akımına yönelik geliştirmeler her zaman anlamlı olmayabilir" diyor.
Ürünü ilk gördüğümde kod yazarak diagram oluşturduğunu görünce ilk aklıma gelen şey diagramlardan kod oluşturma ihtimali oldu fakat şu anda sadece kodlardan diagram oluşturuyor. Umarım en kısa zamanda diagramlardan kod oluşturma özelliği de gelir, böylece yazılım ekipleriyle iletişimi bir adım daha da ileri taşımış olur.
Ücretsiz versiyonu da bulunan bu aracı test edip beğenirseniz ekip içinde kullanmak için takımınıza uygun cloud veya on-premise seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. Son olarak öğrenciyseniz veya bir eğitim kurumu için çalışıyor ve öğrencilerinizle kullanmak istiyorsanız Code2Flow ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap