Türkiye’nin çizgi film kahramanı Pepee'den yeni dijital TV platformu: Pepee TV

0-3, 4-5 yaş, 6+ yaş aralığındaki çocuklara hitap eden Pepee TV’de 30 farklı çizgi film, 30 bin dakikadan fazla içerik ve 2000’den fazla çizgi film bölümü yer alacak.
Türkiye’nin çizgi film kahramanı Pepee'den yeni dijital TV platformu: Pepee TV

Çocukların en sevdiği çizgi filmlerden biri olan Pepee, Türkiye’nin ilk dijital çocuk televizyonu Pepee TV ile bundan sonra kendi televizyonunda yayınlanacak. Dijital çocuk televizyonu olarak konumlanan Pepee TV, yüzde 100 güvenli, zaman ayarlı ve tercihe göre reklamsız olarak çocukların karşısına çıkıyor.

Pepee'nin çizgi film stüdyosu Düşyeri, Arçelik ve Beko ile stratejik bir iş birliğine imza atarak, çocukların akıllı televizyonlar üzerinden de Pepee TV’yi izleyebilmelerini sağlıyor. Bu kapsamda tasarlanan Pepee TV kumandası sayesinde çocuklar sadece dijital dünyada değil evlerinde de güvenle çizgi filim izleyebilecekler. 

Bunun yanı sıra Pepee TV'nin, akıllı telefon, tablet, notebook ve akıllı TV’lerden indirilerek izlenebileceğini belirtelim. Pepee TV, güvenlik konusunda Amerikan merkezli denetim şirketi KidSafe ile birlikte hareket ediyor.  

0-3, 4-5 yaş, 6+ yaş aralığındaki çocuklara hitap eden Pepee TV’de 30 farklı çizgi film, 30 bin dakikadan fazla içerik ve 2000’den fazla çizgi film bölümü yer alacak. Çizgi filmlerin yanı sıra platformda bilgiseller, şarkılar, masallar, hayvanlar ve çocukların dünyası içeriklerinin yayınlanacağını da ekleyelim. İçerik kapsamında Da Vinci Learning ile de iş birliği yapan Düşyeri Pepee TV'de tüm Da Vinci Learning içeriklerine de yer verecek.

Bu arada Pepee TV’de çocuklara yönelik içeriklerin yanı sıra ebeveynlere özel bir kanal da bulunuyor. Böylece anne babalar çocuk gelişimiyle ilgili içeriklere de Pepee TV üzerinden ulaşabiliyor. 

Düşyeri Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, Pepee dijital TV platformunun tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada günümüzde internet ortamında ki en büyük sorunun “güvenlik” olduğuna dikkat çekerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bundan 10 yıl önce Pepee çizgi filmini yapma ihtiyacını neden hissettiysem Pepee TV’yi kurma ihtiyacını ondan hissettim. O da çocuklarımızın faydalı ve güvenli içeriğe ulaşma ihtiyacıydı. Dijital dünyanın bize ve çocuklarımıza sunduğu pek çok faydanın yanında ne yazık ki kontrolsüzlüğün getirdiği büyük tehlikelerde var. Bunu hepimiz yaşıyoruz ve görüyoruz. Bu ihtiyaç buradan doğdu

2008 yılında çocuklarımızı düşünerek çıktığımız bu yolculukta, şimdi geldiğimiz noktayı gördüğümüzde bir Türk markası olarak büyük gurur yaşıyoruz. Başlangıçta hedef kitlemiz çocuklar ve içindeki çocuğa sahip çıkanlardı. Milyonlarca çocuğa dokunduk. Okumayı, toplum içinde yaşamayı, iyiyi ve doğruyu uzmanlarımız eşliğinde yarattığımız karakterlere taşıdık. Çocuk gelişim uzmanları, psikologlar, davranış bilimciler ve eğitimciler Pepee ile birlikte Pisi, Ayas, Leliko ve Aydamaya karakterlerine de hayat verdiler. Böylelikle Düşyeri ile büyüyen çocuklar kuşağı yetişti. Düşyeri’nin dijital verilerine baktığımızda her ay 5.5 milyon son 3 ayda ise 11.5 milyon kişinin Düşyeri içeriklerini izlediği görülüyor. Pepee’nin Türkiye’de yüzde 98 marka bilinirliği olan, çocukların ilk öğrendiği markalar arasında 9. sırada olan anne ve çocukların sevip güvendiği bir markayız. Biz Pepee ile 4 nesil büyüttük. Herkesin Pepee ile güzel bir anısı var. Pepee TV her ne kadar 10 yaşına kadarki çocuklara hitap etse adını Pepee TV koymaktan çekinmedik.

Bugüne kadar 1 milyar görüntülenme ve 4.1 milyar dakika izlenme süresi elde ettik. Böylelikle ülkemizin en çok izlenen ve en çok tanınan karakterlerine sahip olduk. Artık yeni bir hedef belirlemeliydik. Bu hedef Pepee TV adı altında tüm dünyaya ülkemizden bir armağan olmalıydı.  Yapılan bağımsız bir araştırma sonucuna göre Pepee yüzde 14’lük pay ile en çok bilinen çocuk TV programı. Türkiye’den çıkan bir markanın dünyaya açılması ise ayrı bir gurur kaynağı. Şimdi Pepee TV ile dünyadaki tüm çocuklara ulaşmak istiyoruz. Pepee TV Türkiye’den çıkıp bir dünya markası haline geldiğinde,  bu bizim olduğu kadar ülkemizin de gurur ve mutluluk kaynağı olacaktır.

Arçelik  Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi de, 145 ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir marka olarak önceliklerinin dijital dünyadaki güvenlik olduğuna dikkat çekti;

Düşyeri ile Pepee TV ile işbirliğini değerlendirirken ilk baktığımız konu gerçekten çocuklar için güvenli ve eğitici bir kanal olup olmadığıydı. Pepee TV’nin bunu sağladığını gördüğümüzde de işbirliği yapmaya karar verdik ve Düşyeri’nin düşlerine ortak olduk. Bununla birlikte Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin de gururunu yaşıyoruz. Tüm çocuklarımız için bir Pepee TV kumandasını geliştirdik. Buna ihtiyaç duyulan nokta; uzmanların da belirttiği gibi çocukların evde televizyon seyrederken kumandanın anne ve babanın kontrolünde olmasının çok daha sağlıklı olmasıydı. Çünkü çocukların yaşlarına uygun olmayan kanalları açabilme ihtimalleri var ve bu çocuklarda travma yaratabiliyor. Buradan yola çıktığımızda da sadece Pepee TV’de çalışan bir kumandayı çocuğun sahiplenmesi ve güvenli bir şekilde kendinin yönetebilmesinin iyi bir fırsat olduğunu gördük. Arçelik olarak bu işbirliğinden çok mutluyuz. Bu kumanda smart TV özelliği olan  tüm televizyonlarda da kullanılabilecek. Önce Türkiye’deki çocuklara, sonra da tüm dünya çocuklarına Pepee TV’nin güzellikler getireceğine inanıyoruz. Dünyaya açılma yolunda Düşyeri ile birlikte projelerimizi büyüterek işbirliğimize devam edeceğiz.

Düşyeri geleceğe yönelik adımlar atarken, geçmişte stüdyonun başarısına inanan önde gelen isimlerin Düşyeri'ne yatırım yaptığını hatırlatım. 2017 yılında yatırım yapan bu isimler arasında; Ali Koç, Ali Sabancı, Ayşegül Akşak, Begüm Doğan, Göktekin Dinçerler, Kenan Çolpan, Nevzat Aydın, Timuçin Öğün, Varol Civil, gibi isimler bulunuyor. 

KidSafe Sertifikası

Yukarıda da aktardığımız üzere Düşyeri platformunda çocukların güvenliğini ön planda tutuyor.  Pepee TV için  dünya standartlarında bir altyapıya sahip olmak üzere hareket eden Düşyeri, çocukların dijital ortamda gizliliğini koruma yasası olan COPPA’ya uyumlu olarak çalışıyor. Pepee TV'nin  tüm dünyada geçerli güvenlik alt yapısını COPPA standartlarına uyumlu hale getirmek için Amerika merkezli denetim şirketi KidSafe ile birlikte hareket ettiğini de tekrarlayalım.

Düşyeri Lisanslı 4 bin Çeşit Ürün

Son olarak çocukların favori karakteri Pepee’nin şimdiye kadar 4 binin üzerinde lisanslı ürününün yapıldığını belirtelim.. 2018 yılında Düşyeri lisanslı 20 milyon adetten fazla ürün satışı yapılırken, bu ürünlerin yarattığı toplam ekonomi 300 milyon TL’yi geçmiş durumda. Pepee TV ile birlikte 2019’dan itibaen bu rakamın artış göstermesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.