Samsung kripto donanım girişimi Ledger'a 2.9 milyon dolar yatırım yaptı

Samsung'tan 2.9 milyon dolar yatırım alan Ledger'ın değerlemesi 290 milyon dolara yaklaştı. 
Samsung kripto donanım girişimi Ledger'a 2.9 milyon dolar yatırım yaptı

Samsung, kripto girişimi Ledger'a 2.6 milyon euro yani 2.9 milyon dolar yatırım yaptı. Yatırımla birlikte girişimin değerlemesi 290 milyon dolara yaklaştı. 

Ledger yetkililerinden biri girişimi Samsung'un desteklediğini belirtti ancak anlaşmanın detaylarına dair herhangi bir bilgi paylaşmadı. Samsung temsilcileri ise basının sorularını cevapsız bıraktı. 

Bu yatırım haberinin, Ledger’in Pascal Gauthier’i CEO pozisyonuna getirmesiyle aynı tarihlere denk gelmesi oldukça ilgi çekici. Öte yandan girişime yapılan bu yeni yatırım, 2017’de 7 milyon dolarlık A serisi ve 2018’de 75 milyon dolarlık B serisi de dahil olmak üzere önceki yatırım turlarını takip ediyor. Ancak Samsung yatırımının daha geniş çapta bir yatırım turunun bir parçası olup olmadığı henüz kesinleşmiş değil. 

Bu arada Ledger'ın bir önceki CEO'su ve kurucu ortağı Éric Larchevêque yatırım haberini doğruladı ancak daha fazla detay vermekten kaçındı. Attığı bir tweet ile bu haberi takipçileriyle paylaşan Larchevêque şu ifadelere yer verdi: 

Her zaman donanım cüzdanlarına ihtiyacımız olacak, ancak kripto tabanlı bir devrime eşlik etmek için, herkesin erişebileceği kişisel bir egemenliğe dayanan akıllı telefonlar aslında merkezi bir rol oynayacak. 

Larchevêque'in şu anda Ledger'ın yönetim kurulu üyesi olarak çalıştığını da ekleyelim.

Hatırlarsanız Samsung daha önce, the Galaxy S10 serisinin bir kripto cüzdan özelliği içereceğini belirtmişti. Aynı şekilde şirketin etherum tabanlı kendi eşsiz blockchaini üzerinde çalıştığına yönelik söylentiler de mevcut. Hatta Coindesk Kore'nin belirttiğine göre, şirketin kendi token'ını çıkarması da söz konusu olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.