Akıllı güvenlik girişimi: Securezi

Securezi, kendi üzerindeki entegre akıllı kamerasıyla geleneksel sistemlerin kullanımındaki en büyük sorunlardan biri olan yanlış alarmların önüne geçiyor ve kullanıcılarına standart olarak görüntülü, akıllı doğrulama imkanı sunuyor.
Akıllı güvenlik girişimi: Securezi

İş Bankası'nın hızlandırma programı olan Workup girişimlerinden Securezi, akıllı alarm ve güvenlik çözümü olarak faaliyet gösteriyor. Securezi, kendi üzerindeki entegre akıllı kamerasıyla geleneksel sistemlerin kullanımındaki en büyük sorunlardan biri olan yanlış alarmların önüne geçiyor ve kullanıcılarına standart olarak görüntülü, akıllı doğrulama imkanı sunuyor.

Securezi nedir?

Kablosuz olarak hem Wi-Fi hem de 4G LTE teknolojileri üzerinden yedekli bir yapıda iletişim kurabilen Securezi, dahili 4G ve Li-Ion pil ünitesi sayesinde elektrik, Wi-Fi kesintisi gibi risklere ve kötü niyetli manipülatif girişimlere karşı da hizmet veriyor. Hepsi bir arada kameralı akıllı hub, pencere-kapı sensörü, caydırıcı ışıklı siren ve mobil uygulamadan oluşan sistem taşınabilir olduğu için Securezi'yi hem kiracı ev ve ofis kullanıcıları hem de yazlık sahipleri kullanabiliyor. Ayrıca kameralı akıllı hub tek başına Wi-Fi’ın çalışmadığı alanlarda da izleme amaçlı da kullanılabiliyor.

Securezi'nin Yanda Teknoloji A.Ş.'nin bir girişimi olduğunu belirtelim. Yanda Teknoloji A.Ş. 2017 yılında Alim Erdoğan, Yüksel Savaşoğlu ve Ercüment Soruşbay tarafından kuruldu. Securezi ekibinde tasarımın başında uluslararası Red Dot Design ödüllü Berkan Kaplan, pazarlamada ise Damla Manav yer alıyor. Mühendislik tarafında endüstriyel ve mekanik tasarımından, elektronik kart tasarımlarına, gömülü yazılımlarından IoT platform yazılımına ve uygulamalara varıncaya kadar tamamen kendilerinin yürüttüğü ürün geliştirme süreçleri yaklaşık 10 ay sürdüğünü de hatırlatalım.

Apple Home Kit lisansı

Türkiye’den Apple Home Kit lisansını alarak Apple ekosisteminde akıllı ürünlerini satabilecek ilk teknoloji firması olan Securezi, yakın gelecekte Amazon Alexa, Google Home ve IFTTT ile de entegre olmayı planlıyor. Şimdiye kadar kendi kaynakları ve TÜBİTAK Ar-Ge desteğiyle bu noktaya gelen Securezi, bundan sonrasındaki süreçlerini hızlandırmak için şu sıralar yatırım arayışında. 

Securezi'nin gelecek hedefi ise Türkiye’deki tüketicilere yeni nesil, akıllı, daha ulaşılabilir ürünler ve servisler sunmak ve bu sayede ev güvenliği pazar penetrasyonunu artırmak olarak açıklanıyor. 

Son olarak Securezi'nin İTÜ Arı Teknokent’in Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’nın 7. döneminde Amerika’da Silikon Vadisi ve New York’ta 1 ay boyunca potansiyel müşteri ve iş ortaklarıyla bir araya geldiğini, girişimin İş Bankası Workup Programı 12. dönem girişimleri arasında yer aldığını ve geçtiğimiz ay Arçelik Garage Programı’na kabul edildiğini de hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.