Biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup Program’da finale kalan 5 girişim

AIFD ve ReDis Innovation işbirliğinde gerçekleştirilen biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup Program’da finale kalan 5 girişim belli oldu.
Biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup Program’da finale kalan 5 girişim

AIFD ve ReDis Innovation işbirliğinde gerçekleştirilen biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup Program’da finale kalan 5 girişim belli oldu. Online eğitim ve mentorluk sürecini tamamlayan girişimciler, bu süreci tamamladıktan sonra 17-19 Nisan'da İstanbu'daki Biyogirişimcilik Kampı'na katılarak eğitmenlerden eğitim ve mentorluk aldılar. Kampa katılan startuplar aynı zamanda AIFD üyesi global şirketlerin temsilcileri ile temasa geçme hakkına sahip oldu.

19 Nisan'da gerçekleştirilen BIOExpo'da BIO Startup Demo Day'de jüri karşısına çıkan 11 biyogirişimci arasından seçilen beş biyogirişimci, ABD’deki BIO Convention'a katılacak. BIO Startup Program'da finale kalan 5 girişim ise şu şekilde:

VacciZone Biotech: Dört uluslararası bölgede patent sahibi startup şirketi VacciZone Biotech, milli ve yerli anti-kanser immün tedavi yöntemi geliştiriyor. Son yıllarda kanser tedavisinde önemli bir noktada bulunan İmmünoterapi, bağışıklık sistemini kansere karşı harekete geçirip vücudun kendi hücrelerinin kanserli hücreleri temizlemesini sağlıyor. İmmünoterapi destek tedaviler gerekiyor ve bunu da VacciZone gerçekleştiriyor.

Vagustim: Geliştirdikleri cihazla kulaktaki vagus sinirini elektriksel olarak noninvazif bir şekilde uyarıyor ve otonom sinir sistemini düzenleyerek migren ataklarının oluşmasını engelliyor.

Pera Labs: Yapay zeka kullanarak sperm hücresine zarar vermeden, sağlıklı sperm hücrelerini seçip, görüntü işleme algoritmaları ve derin öğrenme modelleri ile DNA kalite analizi yapıyor; günümüzde 10 güne uzayan sürecin yaklaşık bir buçuk saatte tamamlanmasını sağlıyor.

Tarabios: Kan Pıhtılaşma süresi ölçüm platformu geliştiriyor.

ELAA Teknoloji: Akciğer kanserine erken teşhis amacıyla 3 Boyutlu Akciğer Navigasyon Sistemi için bir algoritma geliştirdi. Günümüzde kullandığımız bronkoskopi cihazlarına doktoru yönlendirecek bir algoritma ekleyerek ulaşılmak istenen noktaya, tam hedefe ulaşmayı sağlamak ve bu noktadan da yüzde doksan sekiz başarı oranıyla biyopsi alınmasını sağlamak amacıyla çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.