Webrazzi'nin 2019'daki ikinci konferansı olan Webrazzi Dijital 2019, bugün Raffles İstanbul'da gerçekleşiyor. Konferansımızda teknoloji ve hikaye anlatımından, içerik pazarlamasında yeni trendlere, mobil oyunların yükselişinde markaları bekleyen riskler ve fırsatlardan online TV'ye birçok konu önemli konuklarıyla ele alınıyor.
İş Bankası'nın sanal posları 50'den fazla ülkede geçerli
Webrazzi Dijital 2019'da Türkiye İş Bankası'nın Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, "Ticarette Dijitalleşmenin Yönü" adlı sunumuyla sahnedeydi. Öncelikle Türkiye İş Bankası'nın girişimcilik programı olan Workup'tan bahseden Şimşek, Workup'a özellikle yapay zeka, büyük veri, API ve platform ekonomisini odağına alan girişimlerin seçildiğinden ve Workup girişimlerinin bugüne kadar geçirdiği süreçlerden bahsetti. ABD'de ve Çin'deki inovasyon merkezlerinden ve bu bölgelerde konumlanmanın öneminden de bahseden Şimşek, İş Bankası'nın sanal poslarının 50'den fazla ülkede geçerli olan 33 farklı ödeme yöntemini desteklediğini belirtti. Şahismail Şimşek, konuşmasında bahsi geçen ödeme yöntemlerine de değindi. Buna göre TrustPay, Bancontact, Alipay, WeChat Pay, Sofort ve Trustly gibi birçok ödeme yöntemi İş Bankası'nın sanal posları tarafından destekleniyor.
2018'de İş Bankası'nın e-ticaret hacmi 41,4 milyar TL
2018'de İş Bankası'nın e-ticaret hacminin 41,4 milyar TL olduğunu belirten Şahismail Şimşek, sanal posların 15 farklı para birimini desteklediğini, 50'den fazla ülkede geçerli olduğunu ve 25 farklı ödeme yöntemine olanak sağladığını söyledi. Şimşek'in Webrazzi Dijital 2019 katılımcılarıyla paylaştığı bilgilere göre, Türkiye'deki her 3 işlemden1'i Türkiye İş Bankası'nın sanal posları ile gerçekleştiriliyor. Bu da toplam sanal ödemelerin 3'te 1'ine Türkiye İş Bankası'nın aracılık ettiği anlamına geliyor.
Maximum İşyerim, KOBİ'lerin hayatını kolaylaştırıyor
İş Bankası'nın yeni bir ürünü olan Maximum İşyerim'i tanıtan Şahismail Şimşek, bireysel müşterilerinin alışverişlerde Maximum Mobil'i kullanırken, KOBİ'lerin ise Maximum İşyerim uygulamasını kullanabileceklerini söylüyor. Maximum İşyerim uygulaması ile KOBİ'lerin QR Pos kullanabildiğini söyleyen Şahismail Şimşek, bu şekilde kart ya da pos cihazı olmadan satış yapma kolaylığının sağlandığını da sözlerine ekliyor.
Ticarette dijitalleşmenin yönünü katılımcılarla detaylı bir şekilde paylaşan Şimşek, Maximum İşyerim uygulaması ile ticari hayatı cepten yönetmenin de oldukça kolay olduğunu, İş Bankası'nın sanal poslar ile hem bireysel müşterilerinin hem de KOBİ'lerin hayatını kolaylaştırdığını söyleyerek konuşmasını tamamlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap