Adform, GRO Capital’den yeni bir yatırım aldı

GRO Capital, Adform’a daha önce de yatırım yapmış olan VIA Equity ile birlikte şirketin sektördeki büyümesine destek verecek. 
Adform, GRO Capital’den yeni bir yatırım aldı

Küresel bağımsız reklam teknolojisi platformu Adform, GRO Capital’den yatırım aldı. GRO Capital, Adform’a daha önce de yatırım yapmış olan VIA Equity ile birlikte şirketin sektördeki büyümesine destek verecek. 

Bağımsız bir reklam teknoloji firması olan Adform'un sahip olduğu teknoloji platformunu, sadece kendi kaynaklarıyla sınırlamadığını belirtelim. Bunun yerine satın almalarla büyümesini sürdüren şirket, bu sayede platform çapında veri akışının daha sorunsuz, iş akışlarının daha verimli ve ölçümlemelerin daha tutarlı olmasını sağlıyor. 

Adform'un en çok öne çıkan ürününün Entegre Reklam Platformu olduğunu söylemek mümkün. Bu ürün sayesinde reklam verenler, reklam kreatiflerini ve yayın mecralarını tek bir panel üzerinden yönetebiliyor ve Talep Yönlü Platform üzerinden aktivasyon ve hedeflemeleri gerçekleştirebiliyor. Aynı şekilde panelde yer alan Veri Yönetim Platformu ile reklamlarla ilgili tüm veri ve istatistikleri görüntüleyebiliyor.  

Bu yeni yatırımla birlikte GRO Capital ortaklarından Lars Dybkjær ve Lars Lunde ile Itiviti Grup’un eski CEO’su ve SimCorp’un COO’su olan Torben Munch da Adform’un yönetim kurulunda yerlerini aldı.  Bu noktada Türkiye’de de faaliyet gösteren Adform'un geçtiğimiz yıldan bu yana  pazardaki büyümesini sürdürdüğünü söylemekte fayda var. Hatta şirket bu kapsamda, şirketin Dubai, Avustralya, Güney Afrika, Japonya, Estonya, Romanya ve Çin’de toplam yedi yeni ofis açtığını da belirtelim. Şu anda 850 çalışanı bulunan Adform, toplam 27 farklı ülkede uluslararası müşterilere hizmet ediyor.

Adform’un kurucu ortağı ve CEO’su Gustav Mellentin yatırım ile ilgili şunları söyledi:

“GRO Capital ile iş birliğimizden dolayı son derece heyecanlıyız. Bu sayede ortak vizyonumuz çerçevesinde büyük reklam verenlere, ajanslara ve yayıncılara; eş zamanlı olarak veri, kreatif ve satın alma tarafında hizmet vermeye devam edeceğiz. GRO Capital’un sağladığı sermaye ve bilgi birikimi, Adform’un küresel olarak reklam teknolojileri alanında 360 derece hizmet veren öncü bir firma olması yönündeki yolculuğuna çok önemli bir katkı sağlayacak.”

Konuyla ilgili olarak GRO Capital’in ortaklarından Lars Dybkjær ise şunları söyledi:

“Adform’u yıllardır takip ediyoruz. Ürünü ve aralarında küresel çapta en büyük reklamveren ve ajansların yer aldığı seçkin müşteri portföyü de son derece etkileyici. Bu yatırım GRO Capital’in önde gelen teknoloji şirketlerinin dönüşüm ve büyümelerini destekleme stratejisi ile mükemmel bir şekilde uyuşuyor.”

“Gustav Mellentin son derece yetenekli ve tutkulu, güçlü bir ekip kurmayı başarmış. Biz de bu ekibin yüsek seviyede şeffaflık, veri güvenliği, mahremiyet standartları ve güçlü müşteri ilişkileri gibi konularda daha da gelişmesine destek olacağız. Bu sayede Adform küresel olarak lider bağımsız yazılım sağlayıcısı pozisyonunu daha da güçlendirecek.”

Reklam ekosistemindeki belirsizlik devam ederken Adform'un yatırım alması, şirketin gelecek vadettiğini gösteriyor. Yakın zamanda Adform'un önemli rakiplerinden biri olan Siezmek'in iflasını duyurduğunu düşünürsek, bu yatırım ile birlikte şirketin pazar payının dikkate değer oranda artacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.