Pazar günü yayınlanacak Game of Thrones'un yeni bölümlerini spoiler yemeden nasıl izlersiniz?

Pazartesi sabahı işe gitmek için uyandığınızda Game of Thrones'un yeni bölümünü birçok kişi izlemiş olacak, spoiler yemenin de bu şekilde önü bir hayli açık olacak.
Pazar günü yayınlanacak Game of Thrones'un yeni bölümlerini spoiler yemeden nasıl izlersiniz?

Dünya çapında büyük bir fenomen haline gelen HBO yapımı fantastik dizi Game of Thrones, ABD'de 14 Nisan Pazar akşamı, Türkiye'de ise 14 Nisan'ı 15'ine bağlayan sabah yayında olacak. Kısacası pazartesi sabahı işe gitmek için uyandığınızda Game of Thrones'un yeni bölümünü birçok kişi izlemiş olacak, spoiler yemenin de bu şekilde önü bir hayli açık olacak.

Peki, spoiler yememek için ne yapmak gerekiyor? Aslında vereceğim tavsiyelerin hiçbir zaman için garantisi olmadığını en baştan belirtmek isterim. Zira onca yıl ne yaparsam yapayım can sıkıcı spoiler'ları yemek zorunda kaldım. Yine de son sezona gelmiş olmanın verdiği deneyimle bunu en aza indirgemeyi başardım. 

Lafı çok uzatmadan, bu zamana kadar her Game of Thrones sezonunda ne yaptığımdan sizlere sırayla bahsedeyim.

1- Mümkünse her bölümü yayınlandığı anda ya da ertesi sabah işe, okula gitmeden önce uyanıp izleyin.

Bana kalırsa bu en çok işe yarayan yöntem ama "Ben sabah erken uyanamam." diyorsanız da siz bilirsiniz. Onun yerine gece biraz erken yatıp saatinizi kurup bölümü izledikten sonra yeniden yatabilirsiniz de. Ancak güne bir saat daha erken başlamanın kimseye zararı olmayacaktır diyor ve sizi bu maddeyle baş başa bırakıyorum.

2- Toplu taşıma kullanıyorsanız kulaklığınız hep takılı olsun.

Toplu taşıma kullananların en büyük problemlerinden biri sürekli başkalarının konuşmalarını dinlemek zorunda bırakılmak. Eğer toplu taşımada müzik dinlemiyorsanız bırakın Game of Thrones spoiler'ını, Beylikdüzü'nde büfecilik yapan bir adamın görümcesinin bileziklerinden bile haberiniz olabilir. O yüzden otobüste, metrobüste, metroda kendinizi sağlama almanız çok önemli. 

3- Sosyal medya hesaplarınıza bakmayın, bildirimlerinizi kapatın.

Bunun günümüzde gerçekten çok zor bir seçenek olduğunun farkındayım ama unutmayın, erken uyanmamayı seçen de sizsiniz. O yüzden atalarımız da demiş ki; "Başa gelen çekilir." Gün içinde spoiler'a en fazla ulaşabileceğiniz alan, klavye delikanlılarını ve can sıkıcı insanları tek seferde karşınıza çıkaran sosyal medya. Bu süreçte evinize gidene kadar sosyal medyadan uzak kalmanızı tavsiye ediyorum. Artık flörtünüz fotoğrafınızı da beğense, halanız paylaşımınızın altına yorum da yapsa bakamayacaksınız.

4- "Sessize al" özelliğini kullanın.

Biliyorsunuz artık hem Instagram'ın hem de Twitter'ın sessize al özelliği bulunuyor. Twitter'da kelimeleri ve hesapları, Instagram'da ise sadece hesapları sessize alabiliyorsunuz. Mümkünse Twitter'da Game of Thrones, Jon Snow, ejderha, kız kardeş, hala gibi kelimeleri sessize alın. Bunlar spoiler'ı direkt olarak alabileceğiniz kelimeler. Instagram için ise deneyimleyip görmeniz gerekiyor. Bir arkadaşınız en önemli sahneyi hikayesinde paylaşabilir ve buna dur deme şansınız bile olmayabilir. En iyisi o arkadaşınızı arkadaşlıktan çıkarın.

5- Haber sitelerine girmeyin.

Bundan sonra Game of Thrones bitene kadar, pazartesi günleri haber sitelerine girmiyorsunuz. Çünkü haber siteleri spoiler'ların madeni diyebiliriz. İlle de haber okumak istiyorsanız gidin bir gazete alın, çünkü akşamdan baskıya gireceği için yeni bölümle ilgili yazıları basılı gazetede bulamayacaksınız. 

6- Bir günlük Ekşi Sözlük diyeti yapın.

Tıpkı haber siteleri gibi Ekşi Sözlük de spoiler'ın gırla aktığı bir mecra. Her ne kadar sitede spoiler içeren içerikleri önceden belirtmeden yazmak yasak olsa da insan kimi zaman nefsine hakim olamıyor ve göz ucuyla baktığı spoiler'ı soluksuz okuyabiliyor. Bu yüzden en güzel Ekşi Sözlük'ü bir günlük kullanmamak. Bölümünüzü izledikten sonra istediğiniz gibi girin, fikrinizi belirtin.

7- Ofiste diziyi izleme potansiyeli olan kimseyle konuşmayın.

Eğer çalıştığınız yere başlayalı bir gün olmamışsa kimin ne tür yapımları izleyeceğini de az çok kestirmişsinizdir. Sizinle benzer zevkleri olan ve "Bu bölümü kesin izleyip gelmiştir." dediğiniz arkadaşlarınızla o gün içinde iletişime geçmeyin. Çok işim var deyin, programı yetiştirmeye çalışıyorum deyin ve bir şekilde ortamdan uzaklaşın.

8- Kesinlikle bölüm biriktirmeyin.

Bu maddeye kadar geldiyseniz yenilgiyi en baştan kabul etmişsiniz demektir. Kimin nasıl izleyeceğine tabii ki karışamayız ama 5 bölüm yayınlandıktan sonra spoiler yediğinizi söylüyorsanız sizi kimse kurtaramaz. Bölüm biriktirmeyin ve en geç iki gün içinde yeni bölümü izlemiş olun. Hatta bana kalırsa ilk maddeyi uygulayın ve sizden korksunlar.

Sonuç olarak, bunların hepsini tek seferde yapsanız bile o spoiler'ı yeme ihtimaliniz var. Ancak bunların o ihtimali en aza çektiğini ve maddeleri uyguladığınızda spoiler yiyen değil, spoiler veren taraf olacağınızı da unutmayın. Son olarak, bir bölümü ortalama 15 milyon dolara mal olan Game of Thrones'un, Spotify'daki listesini diziden önce en az bir kere dinlemeyi unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.