Fotoğraftaki yazıları metinlere dönüştüren ücretsiz iOS uygulaması: Prizmo Go

Prizmo Go'yu App Store'dan iOS cihazınıza indirdikten sonra herhangi bir üyeliğe ihtiyaç duymadan anında kullanmaya başlıyorsunuz.
Fotoğraftaki yazıları metinlere dönüştüren ücretsiz iOS uygulaması: Prizmo Go

Bir fotoğraftaki metni herhangi bir dosyaya aktarmamız gerekiyorsa, genellikle o yazıyı analog bir şekilde yazmamız gerekiyor. Bu da kişinin zamanından ciddi anlamda feragat etmesi gerektiği anlamına geliyor. Bir yerden hızlıca geçerken fotoğrafını çektiğimiz bir afişi ya da arkadaşımızın bize gönderdiği ekran görüntüsünü anında yazılı metne çeviren uygulama Prizmo Go ise kaybettiğimiz zamanı geri kazanmamıza yardımcı oluyor.

Prizmo Go'yu App Store'dan iOS cihazınıza indirdikten sonra herhangi bir üyeliğe ihtiyaç duymadan anında kullanmaya başlıyorsunuz. Öncelikle uygulamanın kameraya ve fotoğraflara erişmesine izin vermeniz gerekiyor. Akabinde metne çevirmek istediğiniz herhangi bir ekranı ya da fotoğrafı uygulamaya okuttuktan sonra, seçtiğiniz dil tercihlerine göre altta kopyalanmaya hazır bir metin şeklinde bulabiliyorsunuz. Uygulamada 20'den fazla dil seçeneği bulunuyor, ancak çeviri yapmak isterseniz 4,49 TL karşılığında premium üyelik sahibi olmanız gerekiyor. Metin haline getirilmiş yazıları isterseniz sesli olarak da dinleyebiliyorsunuz.

Prizmo Go'da metin haline getirdiğiniz fotoğrafta herhangi bir web sitesi adresi bulunuyorsa, uygulama yardımıyla bu web sitesine de anında giriş yapabiliyorsunuz. Bir e-posta adresinden Mail uygulamasına geçilebiliyor ve hatta Apple Maps’ten gidilecek fiziksel adresi bile görüntüleyebiliyorsunuz.

Şu an için sadece App Store'da bulunan Prizmo Go'nun Google Play Store'a gelip gelmeyeceği belli değil. Uygulamanın her ne kadar uygulama için satın alımları bulunsa da ücretsiz haliyle bile oldukça işlevsel olduğunu söyleyebiliriz. iPhone ya da iPad kullanıcıları Prizmo Go'yu buradan indirip deneyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.