Türkiye'den çekilme söylentilerine Uber'den açıklama

Konuyla ilgili Uber tarafından bir basın açıklaması gelmemiş olsa da biz kendilerine ulaştığımızda herhangi bir şekilde ülkeden çekilmenin söz konusu olmadığı, Uber'in Türkiye'deki faaliyetlerine devam edeceği bilgisi bizimle paylaşıldı.
Türkiye'den çekilme söylentilerine Uber'den açıklama

ABD merkezli, popüler araç çağırma uygulaması Uber, Türkiye'deki faaliyetleri ile ilgili olarak bir süredir ciddi sıkıntılar yaşıyor. İddialara göre Uber tarafından sürücülere gönderilen bir bildirimde, Uber'in Türkiye'ye olan bağlılığını koruyacağı, ancak mevcut durumun sürücülere ve yolculara güvenilir bir hizmet sunmalarını mümkün kılmadığı; bu sebeple artık finansal destek sağlayamayacakları ifadeleri kullanıldı. Gönderilen mesajın tamamını aşağıda görsel olarak bulabilirsiniz.

"Türkiye'den çekilmiyoruz."

Konuyla ilgili Uber tarafından bir basın açıklaması gelmemiş olsa da biz kendilerine ulaştığımızda herhangi bir şekilde ülkeden çekilmenin söz konusu olmadığı, Uber'in Türkiye'deki faaliyetlerine devam edeceği bilgisi bizimle paylaşıldı. Ancak yasal süreç göz önünde bulundurulduğunda bir küçülmenin söz konusu olacağını söyleyebiliriz. Yani, önümüzdeki dönemde Uber XL araçlar azaltılacak, ancak tamamen kaldırılmayacak. Uber, sektör ile yaptığı çalışmalara ve sarı ile turkuaz taksi hizmetlerine ise aynı şekilde devam edecek.

Uber'in yasallaştırılma sürecinde tüm yerel paydaşlarla birlikte çalışmaya devam edeceğini de belirtelim. Çok tartışılan vergi konusuna da değinen Uber, Türk vergi kanunlarına uygun olarak hizmet verdiğini vurgulayarak, e-fatura sistemine geçildiğini ve bununla birlikte KDV'nin de doğrudan Türk vergi kurumlarına ödendiğinin bilgisini de paylaştı.

Sonuç olarak Uber, Türkiye'den çekilmiyor, ancak XL araçlarının sayısında azalmaya gidiyor. Uber'e kısa bir zaman önce entegre edilen sarı ve turkuaz taksiler ise aynı şekilde hizmet vermeye devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.