Uzaktan çalışan ekipler arasında iletişimi artırmayı hedefleyen yeni bir araç: Talkshow

Talkshow, birer dakikalık kısa videoların paylaşıldığı bir forum aracı olarak konumlandırabileceğimiz bir araç. Bu araç sayesinde sürekli olarak yazışmak yerine ekip arkadaşlarınıza sesli/görüntülü mesajlar bırakarak samimiyeti artırabilirsiniz.
Uzaktan çalışan ekipler arasında iletişimi artırmayı hedefleyen yeni bir araç: Talkshow

Her geçen gün daha fazla kişinin uzaktan çalışmaya başladığını, dünyanın bir diğer ucundaki ekiplerle birlikte iş yaptığını duyuyorum. Şirketler de bu gelişmeye ayak uydurarak uzaktan çalışma fırsatlarını artırıyor ve hatta çalışanlarını da bu modele geçmeleri için teşvik ediyor. Uzaktan çalışma modeline gönülden inanan biri olarak bu gelişmelerin çok da şaşırtıcı olduğunu düşünmüyorum. 

Uzaktan çalışmanın önünde engeller yok mu? Tabii ki var! Bu engellerden en önemlisi farklı zaman dilimlerinde çalışmak ve dolayısıyla takım arkadaşlarıyla sürekli farklı platformlar aracılığıyla iletişimde olmak. Her ne kadar işlerin yapılmasının önünde bir engel olmasa da takım arasındaki yüz yüze etkileşim arttıkça daha verimli sonuçlar alındığı uzaktan çalışanlar arasında sıklıkla tecrübe edilen bir şey. 

Dünyanın farklı bölgelerinde bulunan farklı ekiplerle 3 yıl boyunca uzaktan çalışmış bir girişimci olan Jon Yongfook da kendi deneyimlerinden yola çıkarak takım arkadaşlarının yüzünü görmek, seslerini duymak gibi bir ihtiyacın farkına varmış. Çalıştığı zamanlardaki önemli problemlerden biri olarak bunu gördüğü için de bir çözüm geliştirmek istemiş ve ortaya Talkshow aracı çıkmış. 

Talkshow, birer dakikalık kısa videoların paylaşıldığı bir forum aracı olarak konumlandırabileceğimiz bir araç. Bu araç sayesinde sürekli olarak yazışmak yerine ekip arkadaşlarınıza sesli/görüntülü mesajlar bırakarak samimiyeti artırabilirsiniz. Skype, Facebook, Hangouts gibi bir çok araç varken buna ne gerek var diye düşünüyor olabilirsiniz ama bu aracın önemli bir farkı gerçek zamanlı olmaması. Yani ekip arkadaşlarınıza mesaj bırakıyor ve bu mesaj üzerinden iletişiminizi devam ettiriyorsunuz. Bu da farklı zaman dilimlerinde çalışan ekipler için oldukça işe yarar bir çözüm diyebiliriz. Özellikle yazışmalardaki "yanlış anlaşılma" problemini çözmesi bile ekipler için başlı başına büyük bir fayda sağlar. 

Henüz oldukça yeni bir girişim olsa da sağladığı çözüm sayesinde remote ekipler arasında hızlıca yaygınlaşabilme potansiyeline sahip. Ücretsiz olarak ekip arkadaşlarınızla hızlıca kullanmaya başlayabildiğiniz bu araçta paylaşımlarınız 3 ay boyunca erişime açık bulunuyor. Tüm geçmişinizi tutmak istiyorsanız şimdilik kişi başına aylık 7 dolar gibi bir fiyatı var. 

Oldukça yeni bir ürün olmasının bir diğer eksi yanı ise çok fazla özelliğinin bulunmuyor olması. Ürünü kullanıp beğenirseniz girişimciyi motive etmek için size fayda sağlayabilecek özellikleri kendisiyle paylaşabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.