Online reklam girişimi ArabyAds, 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Dubai merkezli online reklam girişimi ArabyAds, 6.5 milyon dolar Seri A yatırımı aldığını duyurdu.
Online reklam girişimi ArabyAds, 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Dubai'de faaliyet gösteren online reklamlara ve performans pazarlamasına odaklanan girişim ArabyAds, Equitrust'ten 6.5 milyon dolar yatırım aldı. Choueiri Group'un yatırım iştiraki Equitrust'ten gelen 6.5 milyon dolarlık yatırım ArabyAds'in Seri A yatırımı olma niteliği taşıyor.

ArabyAds, üç farklı kolda faaliyet gsteren bir online reklam platformu. Girişim geleneksel medya satın almanın yanında, affiliate pazarlama ve influencer pazarlama alanlarında da faaliyet gösteriyor. Müşterilerine bu farklı alanlarda destek veren ArabyAds, böylece reklamverenlerin taleplerini tek bir çatı altında sunmayı hedeflemiş.

Mahmoud Fathy and Mohammed Khartabil tarafından kurulan ArabyAds'in kurucu ortakları Mısırlı. İki ortak daha sonra şirketin merkezini Dubai'ye taşıyor ve şirket özellikle MENA bölgesine ve performans pazarlama faaliyetlerine ağrlık veriyor. Bugüne kadar 450'den fazla müşteri ile çalışan ArabyAds'in şu ana kadar çalıştığı markalar arasında Landmark, Emaar, Etihad Airways, Souq.com, Namshi, Jumia, Wadi ve Noon gibi şirketler yer alıyor.

ArabyAds'in sadece 2018 yılı Black Friday'de reklamveren markalarına aracılık ettiği satış rakamının 60 milyon dolar olduğu aktarılıyor. Gerçekleşen yatırımla birlikte Choueiri Group'un yüzde kaç hissenin sahibi olduğunu bilinmese de, ArabyAds'in gelen yatırımı özellikle insan kaynağı çekme ve operasyonlarını büyütme konusunda kullanılacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.