Propertyfinder ve General Atlantic'ten Zingat'a 65 milyon TL yatırım

Orta doğu merkezli Propertyfinder Group (PFG), Zingat'a sermaye artırımı şeklinde 65 milyon TL yatırım yaptı. Propertyfinder Group son yatırımıyla birlikte Zingat'taki hisse oranını yüzde 36.65'e yükseltti.
Propertyfinder ve General Atlantic'ten Zingat'a 65 milyon TL yatırım

Orta doğu merkezli Propertyfinder Group (PFG) önderliğinde, General Atlantic'in de katılımıyla birlikte gerçekleşen yatırım turunda Zingat sermaye artırımı yoluyla 65 milyon TL yatırım aldı.

Hatırlayacağınız üzere 2017 yılının yaz aylarında Propoertyfinder Group, Zingat'a ortak olmuş ve girişimin yüzde 16.95'lik hissesini satın almıştı. Gerçekleştirilen sermaye artışı ve yeni tur yatırımla birlikte Propertyfinder Group'un Zingat'taki hisse oranı da yüzde 36.65'e yükselmiş oldu.

Propoertyfinder Group'un da ortakları arasında yer alan ve ülkemizde de Yemeksepeti yatırımıyla adını duyuran General Atlantic şirketinden Tom Hussey, Zingat yönetimine katılacağı da açıklandı.

Zingat CEO'su Ahmet Kayhan aldıkları yeni yatırımla ilgili olarak "Propertyfinder'ın bu yeni yatırımı ve ortakları General Atlantic'in Yönetim Kurulumuza katkı sağlamasına vesile olması, Türkiye'nin hâlâ çok çekici bir pazar olduğunun ve Türkiye gayrimenkul pazarını bir dünya oyuncusu yapma hedefimizde doğru adımlarla ilerlediğimizin birer göstergesidir. Yatırımla sağlanan kaynak sayesinde önümüzdeki dönem, Zingat ziyaretçilerinin doğru gayrimenkule ulaşması ve gayrimenkul profesyonellerinin daha verimli çalışabilmelerine yardımcı olmak amacıyla ürün ve hizmetlerimizi genişletmek ve geliştirmek için daha güçlü ve hızlı adımlarla ilerleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Dubai merkezli Propoertyfinder Group yaptığı yatırımla birlikte Doğuş Grubu'nun online gayrimenkul platformu Zingat'da daha büyük bir hissedar olarak yer almaya devam etmiş olacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Propoertyfinder Group CEO'su Michael Lahyani ise, aldıkları yatırım kararının ardındaki sebebin Zingat'in sergilediği performans ve MENAT bölgesindeki pazar paylarını artırma vizyonu olduğunu ifade etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.