Gratis.com bu hafta e-ticaret operasyonunu başlattı

Baştan aşağıya yenilenen Gratis.com, Gratis Card ve mağazadan teslim al entegrasyonlarına da sahip.
Gratis.com bu hafta e-ticaret operasyonunu başlattı

Uzun süredir açık olan Gratis.com, bu hafta sitenin yeni versiyonunu yayına alarak e-ticaret alanında hizmet vermeye başladı. Baştan aşağıya yenilenen site, Gratis Card ve mağazadan al entegrasyonlarına da sahip.

Gratis e-ticaret sitesinde Gratis Card'lılara yüzde 50'ye varan indirimler tanınırken, Outlet ürünleri de satışa sunuyor. Bunların yanı sıra Gratis'in yüzlerce ürünü sadece web'de satışa sunduğunu belirtmekte fayda var. Sitenin ana sayfasında yeni çıkanlar ve en çok satanlar gibi alıştığımız kategorizasyonlar mevcut.

Ancak Gratis bunların yanı sıra kullanıcılara trendler odağında ürünler önermeyi de ihmal etmiyor. Örneğin "No Make Up" makyajı için kullanabileceğiniz ürünler sitenin anasayfası üzerinden kolayca görüntüleniyor ve satın alınabiliyor.

Bu arada sitenin yenilenmesiyle birlikte dikkat çeken sekmelerden biri de Gratis Beauty oldu. Sekmeye tıklandığında siteden çıkarak Gratis Beauty sitesine yönlendiriliyorsunuz. Gratis mağazalarından ürün almak yerine hizmet almayı tercih edenler için tasarlanan Gratis Beauty'de Cilt Bakımı, Nail Art ya da kalıcı oje gibi kişisel bakımlar için rezervasyon oluşturabiliyorsunuz. Sadece seçilen mağazalarda alınabilen bu hizmetlerin alt başlıklarını, açıklamalarını ve fiyatlarını inceleyebiliyorsunuz. Açıkçası şirketin güzellik ürünleri satan bir perakende şirketi olduğunu düşündüğümüzde bir Gratis Beauty dikeyini için yerinde bir konumlandırma olarak tanımlayabiliriz.

Ancak Gratis'in aynı vizyonerliği neden e-ticaret konusunda uygulamadığı merak konusu. Özellikle şirketin rakiplerinden Watsons'ın  Webrazzi E-Ticaret 2019'da paylaştığı 11.11 kampanyasının detaylarını düşündüğümüzde, Gratis'in bu adımı atmak için geç kaldığını söyleyebiliriz. Yine de perakende pazarının dijitaldeki büyümesi devam ettikçe, Gratis'inde pazardaki yerini güçlendireceğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.