Twitter konuşmalar için yeni etiketler özelliğini test ediyor

Twitter konuşma dizileri için test ettiği yeni etiketler özelliğiyle platformun kullanımını kolaylaştırırken, spam içeriklerin de önüne geçmeyi hedefliyor.
Twitter konuşmalar için yeni etiketler özelliğini test ediyor

Twitter bugün paylaştığı bir tweet ile konuşma serilerine yeni etiketler eklemeyi test ettiğini duyurdu. Author, mention ve follow gibi başlıklara sahip olan etiketler, platformu etkileşim odaklı yapmak üzerine atılan bir adım olarak konumlanıyor. Zira etiketler sayesinde konuşmaları takip etmek kolaylaşıyor.

Bu özelliğin test aşamasını başarıyla geçmemesi durumunda dahi Twitter'ın platformu sadeleştirmek ve daha anlaşılır hale getirmek adına girişimlerde bulunması dikkate değer. 

Hatta Twitter'ın bu konuda daha önce de çalışmalar yaptığını hatırlatalım. Geçtiğimiz aylarda "original tweeter"etiketini test eden şirket, bu özellik ile konuşmayı başlatan kişileri netleştirirken spami de azaltmayı hedeflemişti. 

Aynı şekilde geçtiğimi ay gizlilik özelliklerini ortaya çıkarmasıyla tanınan Jane Manchun Wong, konuşmaya abone olma düğmesinin bir prototipini keşfetmişti. Bu düğme kullanıcıların konuşma dizilerini beğenide bulunmadan ya da konuşmaya katılmadan da takip etmesini sağlıyordu. 

Twitter test ettiği bu yeni özellik sayesinde platformunda spamin önüne geçmek için adımlar atsa da kullanıcılarıdan bazıları, etiketleri dikkat dağıtıcı gereksiz olarak tanımlıyor. 

Başka alanlarda da yenilikler yapmaya odaklaklanan Twitter, beta test uygulaması Twttr'da da tweetlere cevap verme ve cevaplarda da arkaplan renklerini test ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.