Netflix içeriklerinin altyazılarını anlık olarak istediğiniz dile çeviren uygulama: Mate

Anlık olarak çeviri yapabilen bir uygulama olan Mate, Netflix kullanıcılarının dizileri izlerken aynı anda dil öğrenmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.
Netflix içeriklerinin altyazılarını anlık olarak istediğiniz dile çeviren uygulama: Mate

Son zamanlarda günlük kullanım dilimize yeni bir kalıp eklendi; "Netflix'e düşmek." Hafta içi mesai sonrası, hafta sonu kahvaltı öncesi Netflix'e düşerken de kullanıcıda genellikle "kafamı boşaltayım" düşüncesi hakim oluyor. Ancak anlık olarak çeviri yapabilen bir uygulama olan Mate, Netflix kullanıcılarının dizileri izlerken aynı anda dil öğrenmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Uygulama böylelikle boş vakitlerin de değerlendirilmesine yardımcı oluyor.

Öncelikle Mate'in kullanımının çok kolay olduğunu belirtmek istiyorum. Uygulamayı Chrome, Firefox, Edge ve Opera tarayıcılarınız için eklenti olarak indirebiliyorsunuz. Mate, mac ve iOS cihazlarınız için uygulama formatında da mevcut. Eklentiyi indirdikten sonra ekstra hiçbir şey yapmanız gerekmiyor. Akabinde Netflix'ten bir içerik açıyorsunuz. Bu noktada mümkün olduğunca altyazıyı kendi ana diliniz olmayan bir dilden seçmenizi tavsiye ederim. Daha sonra ister belirlediğiniz kelimenin, isterseniz bir cümlenin üzerine tıkladığınızda arkada devam eden dizi ya da filmi hiç bozmadan otomatik olarak çeviri ekranda beliriyor. Üstelik merak ettiğiniz kelimenin hemen hemen tüm sözlük anlamlarını bulmanız da Mate sayesinde mümkün oluyor.

Dünya çapında 550 bin kullanıcısı bulunan Mate ile şu anda 103 farklı dilde çeviri yapabilmek mümkün oluyor. Uygulamanın geliştiricileri gelecek dönemde bu sayının artmasını planlıyor. Mate ile yaptığınız çevirileri dosya olarak da kaydedebiliyorsunuz. Üstelik eğer isterseniz Mate dönem dönem minik quiz'ler de yapıp dili ne kadar geliştirdiğinizi öğrenmenize yardımcı oluyor.

Mate'i denemek için buradan hangi tarayıcıyı kullandığınızı seçip cihazınıza indirebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.