Eve özel fitness aleti Tonal, 45 milyon dolar yatırım aldı

Eve kurulabilen, kişisel fitness asistanınız olabilen çok amaçlı spor aleti Tonal, 45 milyon dolar Seri C yatırımı aldığını duyurdu.
Eve özel fitness aleti Tonal, 45 milyon dolar yatırım aldı

Evde spor yapma hedefi olanlar için geliştirilen çok amaçlı spor aleti Tonal, aldığı yeni yatırımlarla güvenoyu toplamaya devam ediyor. Growth Fund'ın önderlik ettiği yatırım turunda, Evolution Media, Shasta Ventures, Mayfield, Sapphire Sport ve diğer yatırımcılar dahil olarak, Seri C turunda Tonal'a 45 milyon dolar yatırım yaptı. Aldığı son yatırım ile birlikte toplam yatırım tutarını ise 90 milyon dolara çıkartmayı başardı.

2015 yılında Aly Orady tarafından San Francisco'da kurulan girişim Tonal, duvara monte edilebilen bir spor aleti. Duvara monte edildikten sonra, pek çok farklı antrenman için kullanılabilen Tonal, kullanıcılarına evde spor yapabilme imkanı sunuyor. Duvara monte edilmesiyle birlikte, alanı dar olan sporseverler için de bir çözüm geliştiren Tonal, farklı kas gruplarını çalıştırmanıza imkan veren farklı antremanları yapmanızı sağlayan bir yapıya sahip.

Gelir modeli: Ürün satışı artı abonelik

Spor aletinin satış fiyatı 2995 dolar olarak belirlenmiş. Bunun yanında Tonal'in üyelerine kişisel antrenman programı çıkardığı ve programlar önerdiği bir üyelik sistemi mevcut. Bu üyeliğin bedeli ise aylık 49 dolar. Tonal, 3 bin dolarlık fiyatının yanında bir de üyelik sistemiyle birlikte aylık abonelik modeline sahip ve bu da şirketi oldukça karlı hale getirebilecek bir başka özellik. Spor salonuna tam alternatif olarak üretilen Tonal'in, üzerinde bir ekran da bulunuyor ve sizi tıpkı kişisel antrenörünüz gibi yönlendiriyor.

Tonal'in en iddialı olduğu alan ise kişiselleştirilmiş, içeriği bol ve evde spor yapma imkanı sunan bir deneyim sunmak. Paylaşılan verilere göre Tonal'in müşterileri 30 ile 55 yaş arasında ve müşteriler arasındaki kadın - erkek dağılımı eşit durumda. Bu da Tonal'in ciddi geniş bir kitleye hitap ettiğinin bir diğer kanıtı. Gelecek yatırımla birlikte Tonal, farklı birimlerine yeni işe alımlar yapacak ve Tonal'i geliştirmeye yönelik adımlar atacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.