Amazon, Airpods'a rakip olacak kablosuz kulaklığını önümüzdeki aylarda tanıtabilir

Apple'ın Airpods'una önemli bir rakip Amazon'dan geliyor. Amazon, dijital asistanı Alexa ile entegre olarak çalışabilecek kablosuz kulaklığını, 2019'un ikinci yarısında tanıtacak gibi duruyor.
Amazon, Airpods'a rakip olacak kablosuz kulaklığını önümüzdeki aylarda tanıtabilir

Bloomberg'ün hazırladığı rapora göre iki teknoloji devi arasındaki rekabet kızışacak gibi duruyor. Son dönemin en popüler kulaklıkları olarak karşımıza çıkan Apple'ın Airpods'una önemli bir rakip Amazon'dan geliyor. Amazon, dijital asistanı Alexa ile entegre olarak çalışabilecek kablosuz kulaklığını, 2019'un ikinci yarısında tanıtacak gibi duruyor.

Amazon kulaklıklarının, AirPods veya Samsung Galaxy Buds gibi insanların kulaklarında kalmak için klips veya kabloya ihtiyaç duymayacak şekilde gerçekten kablosuz kulaklıklar olduğu söyleniyor. Ancak bu rakiplerle Amazon'un teklifleri arasındaki en büyük fark ise kablosuz kulaklıkların Alexa desteğine sahip olması. Amazon'un kablosuz kulaklıklarında ses kalitesine odaklandığı da söylentiler arasında. Bunun da ciddi anlamda rekabet arttırıcı bir özellik olduğunu söyleyebilirim.

Kullanıcılar Alexa’yı müzik çalmak, Amazon'da alışveriş yapmak, yapılacaklar listesine bir şeyler eklemek veya genel bilgi sorgulamak dahil telefonları ile gerçekleştirebilecekleri her şey için kullanabilecekler. Amazon'un Echo hoparlörleri gibi dijital asistanı da sadece "Alexa" diyerek çağırabileceksiniz. Bu da Airpods'a yeni eklenen "Hey Siri" komutunu akıllara getiriyor. 

Amazon'un kablosuz kulaklıkları dahili LTE sunmayacak, yani Alexa’nın Google’la birlikte çalışması gerekecek. Amazon kulaklıklarında da tıpkı Airpods'ta olduğu gibi kulaklığı şarj edecek bir saklama kutusu bulunacak ve çağrıları cevaplamak veya müziği kontrol etmek için komutlar verilebilecek.

Amazon kulaklıklarıyla ilgili en önemli sorular ise kulaklığı ne zaman çıkacağı ve fiyatının ne olacağı. Çıkış tarihi için 2019'un ikinci yarısı söylentileri dolaşsa da kulaklığın fiyatına dair herhangi bir bilgi henüz bulunmuyor. Ancak Airpods'la aynı fiyatta olsa bile eğer daha iyi bir ses kalitesi sunacaksa Amazon'un kulaklığını tercih etmek akıllıca bir hamle olacak gibi görünüyor. Tabii Amazon'un kulaklığının ülkemizdeki akıbetinin ne olacağını söylemek için çok erken. Kablosuz kulaklığın detayları açıklandıkça biz de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.