Spor odaklı organizasyonları listeleyen yerli girişim: Alivex

Alivex, spor aktiviteleri için katılımcıların ve organizatörlerin arasında çift taraflı hizmet veren ürünler sunuyor.
Spor odaklı organizasyonları listeleyen yerli girişim: Alivex

Aktiviteleri keşfedebileceğiniz bir yaşam platformu olarak karşımıza çıkan Alivex, Erkmen Erakkuş, Ali Şenlen ve Buğra Erakkuş tarafından 2018 yılının Temmuz ayında kuruldu. Toplamda 20 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Alivex, hem web sitesi hem de mobil uygulamalar aracılığı ile kullanılabiliyor. Dışarı çıkıp koşmak, bisiklete binmek, kitesurf eğitimi almak gibi aktivitelerle dolu bir yaşam sürmek isteyen kullanıcılara "Bugün ne yapsam?” sorusunun cevabını vermeyi hedefleyen Alivex, spor aktiviteleri için katılımcıların ve organizatörlerin arasında çift taraflı hizmet veren ürünler sunuyor. Organizatörlere için geliştirilen Alivex Organizer uygulaması ise web tabanlı bir SaaS platformu da sunan Alivex, aktivitelerin kayıt ve katılımcı yönetimlerini uygulamalar ile sağlıyor. Katılımcıların verilerinin güvende tutulmasını amaçlayan Alivex, aynı zamanda organizatörleri dijitalleşme yükünden de kurtarıyor.

300 bin dolar yatırım aldı

Etkinlik organizatörleri ve kullanıcılar arasında bir köprü görevi gören Alivex, aktivitelerin profesyonelce yönetilebilmelerini sağlayan platform olarak hizmet sunuyor. Alivex Organizer adlı uygulamayı kullanmak için T.C vatandaşı olmak veya T.C sınırları içinde kurulmuş bir şirket sahip olmak ise yeterli. Kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra organizatörler diledikleri spor organizasyonlarını platforma ekleyebiliyorlar. Hem ülkemizde hem de yurt dışında rakiplere sahip olan Alivex, içinde spor ve sporcu beslenmesi hakkında makaleler de barındırıyor. Alivex ekibi tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, bugüne kadar 300 bin dolar yatırım almış durumda. Alivex'in yatırımcıları arasında Alper Akcan, Mustafa Sevinç, MustafaVardalı ve Burak Sağlık bulunuyor.

Organizatörlerden komisyon alarak bir gelir modeli oluşturan Alivex, 2019 yılı bitmeden yurt dışına açılmayı da hedefliyor. Alivex'in hedefinde ise Balkanlar ve Birleşik Arap Emirlikler'i bulunuyor. Son olarak Alivex girişiminin Workup girişimcilik programının dördüncü dönemine seçilen 12 girişimden biri olduğunu da ekleyelim. Dilerseniz Alivex uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.