Her sene olduğu gibi bu sene de 1 Nisan şakaları geleneğini devam ettiren Google, geçtiğimiz yıllarda Mavi Gmail, Google Hazine haritaları, YouTube kapanıyor ve “Pokemon Challenge” oyunu gibi şakalarla dikkat çekmişti. Özellikle geçen sene Google Cloud Humus API ve Google Maps’te “Waldo Nerede?” gibi şakalarıyla ses getiren şirket, bu yıl da şakalarıyla dikkat çekiyor. İşte merak edenler için şirketin bu yıl yaptığı tüm şakaların listesi.
Google Maps'te Snake
Geçtiğimiz yıl Google Maps'te Waldo'ya yer veren şirket, bu yıl bu geleceği bozmadan efsanevi Snake oyununu Google Maps'e taşıdı. Bu sayede Kahire, Londra, San Francisco, Sao Paulo, Sidney ve Tokyo haritaları üzerinde yılan oynayabiliyorsunuz. Oyunu, Google Maps'in Android ve iOS uygulamalarında Menüde yer alan "Snake Oyna" seçeneğine bastıktan sonra oynayabildiğinizi de belirtelim. Snake oyunundaki yılanı bir tren olarak kurgulayan Google, oyunu başlatacağınız şehri seçtikten sonra mümkün olduğunca fazla insanı trene almanız gerektiğini belirtiyor. Bu şakanın uygulamada 1 haftadan fazla bir süre aktif olacağını da ekleyelim. Snake hayranları oyunu uygulama yerine masaüstünde oynamayı tercih ederse, bunun için özel olarak hazırlanmış siteyi de ziyaret edebilir.
Gboard Spoon Bending Version
Geçtiğimiz yıl da Gboard özelinde şakalar hazırlayan Google, bu yıl GBoard tarafında Japonya ekibinin mizah anlayışıyla hareket etti. Ekibin çektiği videoda tanıtılan yeni bir teknoloji, GBoard'da harfler ve kelimeler girerek kaşık bükmenizi sağlıyor. Esnekliğe odaklanan bu yeni teknolojiden faydalanmak isteyenler ise kaşığa bir aparat yerleştirerek, kaşığı bilgisayara ve mobil telefonlara bağlayabiliyor. Çekilen bu mizahi videoya göre Gboard ilerleyen dönemlerde bu esnekliği farklı fiziksel bir araçlara da getirecek. Videoda bahsedildiği üzere şimdilik bu kaşıkların bebekler tarafından rağbet göreceği düşünülüyor.
Google Tulip
Google Hollanda ekibi çektiği bu videoda artık Google Home üzerinden Laleler ile konuşabildiğinizi duyurdu. "Hey Google, lalem ile konuş" komutuyla başlatacağınız bu konuşmanın yapay zekadan güç aldığını da belirtelim. İnsanlara ait birçok dil ile Lale dili arasında çeviri yapan Google Home, Lalelerin ihtiyaçlarını dile getirmesinde büyük rol oynuyor. Yılda 12. 5 milyar lale üreten Hollanda, bu teknolojiyi dünyaca ünlü çiçek bahçesi Keukenhof'te test etti. Google'ın bu yeni çeviri teknolojisi için Wageningen University & Research ile işbirliği yaptığını da belirtelim.
Google Asistan
Google Asistan'a "April Fools" komutunu verdiğinizde, Asistan size tarihe geçen efsanevi 1 Nisan şakalarını aktarıyor. Eğer Google Asistan'a Türkçe olarak 1 Nisan demeyi tercih ederseniz, sizi başınıza gelebilecek şakalara dair uyarmayı ihmal etmiyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap