Financial Times, etkinliğe sahip medya satın almasına Deal Street Asia ile devam ediyor

Financial Times'ı satın alan Nikkei, yeni medya şirketlerine yaptığı yatırımlara devam ediyor. Deal Street Asia satın almasıyla, Güneydoğu Asya ve Hindistan pazarında önemli bir etkinlik ve yeni medya girişiminin ortağı olacak.
Financial Times, etkinliğe sahip medya satın almasına Deal Street Asia ile devam ediyor

Financial Times, Singapur merkezli yeni medya girişimi Deal Street Asia'yı satın alıyor. 1888 yılında kurulan İngiliz Financial Times, farklı kaynaklarca doğrulanan habere göre Nisan ayında anlaşmayı kapatacak ve Financial Times, Deal Street Asia'nın sahibi olacak.

2014 yılında kurulan Deal Street Asia, özellikle Asya'daki finans sektörünü ve iş dikeyleriyle ilgili haberler yapan bir medya şirketi olarak öne çıkıyor. Güneydoğu Asya ve Hindistan pazarı olmak üzere farklı bölgelerden içerikler üreten Deal Street Asia'nın öne çıkan özelliği ise düzenlediği etkinlikler. Yaptığı zirvelerle bölgede öne çıkan Deal Street Asia, Asia PE-VC Summit etkinliğiyle yüzlerce üst düzey yöneticiyi bir araya getiriyor. Eylül 2019'da düzenlenecek ve binlerce kişinin katıldığı bu etkinliğin biletleri ise 2000 dolardan satılıyor.

The Next Web'den sonra Deal Street Asia ile Financial Times'ın satın almada öne çıkan noktası: Etkinlik

Köklü bir medya kuruluşu olarak son dönemdemde adını duyuran Financial Times, hatırlayacağınız üzere henüz bu ayın hemen başında The Next Web'i satın almıştı. The Next Web de aynı şekilde düzenlediği konferanslarla ön planda. Yapılan açıklamalara göre gelirlerinin yaklaşık yüzde 70'i etkinlik ve reklamlardan gelen TNW'nin benzer bir profilinin Deal Street Asia'da mevcut olduğu tahmin ediliyor. Kısacası etkinlik odaklı yeni medya şirketlerini alan Financial Times, The Next Web ile Avrupa açılımında bulunurken, Deal Street Asia satın almasıyla da Asya pazarına el atmış durumda.

Hindistanlı gazeteciler Joji Thomas Philip ve Sushobhan Mukherjee tarafından kurulan Deal Street Asia, bugüne kadar aralarında Singapore Press Holdings, Paytm'in kurucusu Vijay Shekhar Sharma, Singapore Angel Network ve Hindustan Times gibi yatırımcılardan yatırım toplamayı başarmıştı. Anlaşmaya göre, Deal Street Asia'nın en az 3'te 1'i Financial Times'ın olacak ancak hissedarların satış kararı alması durumunda, The Next Web anlaşmasında olduğu gibi yeni satın almacının payı yüzde 51'i aşabilir ve hakim ortak konumuna gelebilir.

Financial Times, Deal Street Asia satın almasını direkt olarak kendi değil, sahibi olan Nikkei aracılığıyla yapacak. Bilindiği üzere Japonya merkezli Nikkei, 2015 yılında Financial Times'ı 1.29 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Bu anlamda Nikke'nin, Financial Times'ın yanında önemli yeni medya girişimlerine de yatırım yaptığını, Avrupa ve Asya'da varlıklarını güçlendirdiğini söylememiz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.