Bluetooth ile ofis kapılarını açan Proxy, 13,6 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı telefonunuzu Bluetooth destekli bir ofis anahtarına dönüştüren Proxy, seri A yatırım turunda 13,6 milyon dolar yatırım aldı.
Bluetooth ile ofis kapılarını açan Proxy, 13,6 milyon dolar yatırım aldı

Ofislerin kapılarını düşük enerjili Bluetooth sinyalleri ile açmanızı sağlayan San Francisco merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Proxy, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Akıllı telefonunuzu Bluetooth destekli bir ofis anahtarına dönüştüren Proxy, seri A yatırım turunda 13,6 milyon dolar yatırım aldı.

50 firma tarafından kullanılıyor

Kleiner Perkins liderliğinde gerçekleşen 13,6 milyon dolarlık yatırıma WeWork, Y Combinator ve Coatue Management da katıldı. Alınan yeni yatırımla birlikte Proxy girişiminin aldığı toplam yatırım ise 16,6 milyon dolara çıkmış oldu. Çalışanların herhangi bir giriş kartı veya anahtar taşımadan ofislerine giriş yapmalarını sağlayan Proxy, şu an 50 firma tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Proxy kullanan şirketlerin çalışanları akıllı telefonlarını ceplerinden bile çıkartmadan ofislerine oldukça rahat bir şekilde girebiliyor. Alınan yatırım ile ilgili bir açıklama paylaşan Proxy kurucu ortağı ve CEO'su Denis Mars, güvenlik ve mahremiyet gibi konular nedeniyle yaptıkları işin oldukça zor olduğunu dile getirdi.

Alınan yatırım ile birlikte ofislere erişim konusunda kişiselleştirilmiş deneyimler sunan ve akıllı telefonla çalışan evrensel bir kimlik sinyali olan Proxy Signal'ı de tanıtan Proxy, WeWork ve Dropbox gibi önemli firmalar tarafından da kullanılıyor. Denis Mars'ı açıklamalarına göre alınan yatırım Proxy'nin sunduğu hizmeti bir protokole dönüştürmek için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.