Videonuzun çevresine telefon ekranı koymanızı sağlayan bir araç: Mock

Videonuzun çevresine telefon ekranı koymanızı sağlayan bir araç: Mock

Başarılı işlerin sunulması sırasında genelde farklı yöntemler kullanılıyor. Bu yöntemlerden biri de başarı hikayeleri videoları içerisinde uygulamaların, tasarımları çalışma sistematiğini izleyenlere göstermek. Bunu yaparken de en önemli şey daha gerçekçi bir his oluşturabilmek için bir telefon içerisinde oynatıyormuş gibi yapmak. Sadece başarı hikayeleri değil aynı zamanda portfolyolar, uygulama tanıtım videoları gibi bir çok alanda bu yönteme başvuruluyor.

Bir telefon ekranında video oynatmak, işi video üretmek olan kişiler için aslında zor bir şey değil fakat bu tür bir insan kaynağı ve bütçesi olmayan kişiler için oldukça can sıkıcı olabiliyor. Bir de yeterli zamanı yoksa işte o zaman işler daha da keyifsiz hale gelebiliyor.

Bu tür bir ihtiyaçtan yola çıkarak Lee Martin isimli bir geliştirici, Mock isimli bir video üretme aracı geliştirmiş. Ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunan Mock, en basit tanımıyla video kayıtlarınızın etrafına telefon çerçevesi getirmenizi sağlayan bir araç. Üyelik bile gerektirmeyen bu hızlı ve basit araç aracılığıyla videonuzu yüklüyor, telefon modelinizi, rengini ve arkaplan rengini seçerek videoyu ürettirebiliyorsunuz.

Üretim işlemi tamamlandığı zaman size bir mail geliyor ve videonuzu buradan indirebiliyorsunuz. Eğer ücretsiz sürümünü kullanıyorsanız minik bir filigran videonuzun üzerine konumlandırılıyor, pro versiyonda ise hem daha yüksek çözünürlüklere ulaşabiliyor hem de filigransız video alıyorsunuz. Bu arada video başına değil de aylık bir ücretlendirme modelini tercih etmiş geliştirici Lee Martin ve o da aylık 10 dolar gibi bir ücret. Video üretme sınırı ise şu anda yok.

Sunumlarda, Dribble hesabınızda veya sosyal medya hesaplarınızda kullanmak üzere farklı formatlarını da indirebilme imkanı sunan Mock uygulaması tüm video formatlarını destekliyor ve aynı zamanda belirli bir "süre" sınırı bulunmuyor. Yani dilediğiniz kadar uzun videolar yükleyerek kendi videonuzu hazırlayabilirsiniz. En azından şimdilik.

İlerleyen dönemlerde farklı özelliklerin de eklenebileceği bu hızlı ve basit araç oldukça kişinin hayatını kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.