Netflix'in çocuklar için hazırladığı içerikleri Melissa Cobb ve Cameron Johnson anlattı

Netflix Labs Day 2019 kapsamında çocuk ve aile bölümü başkan yardımcısı Melissa Cobb ve ürün inovasyon müdürü Cameron Johnson ile Netflix'in çocuk departmanı ile ilgili konuşma imkanı yakaladık.
Netflix'in çocuklar için hazırladığı içerikleri Melissa Cobb ve Cameron Johnson anlattı

Türkiye'den sadece Webrazzi olarak bizim yerinden takip ettiğimiz Netflix Labs Day 2019 tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlik kapsamında çocuk ve aile bölümü başkan yardımcısı Melissa Cobb ve ürün inovasyon müdürü Cameron Johnson ile Netflix'in çocuk departmanı ile ilgili konuşma imkanı yakaladık.

Netflix'in çocuk bölümünü içeriklerin filtrelenmiş olarak bulunabileceği ve çocuklara özel olarak hazırlanmış içeriklerin barındıran bir bölüm olarak tanımlayan Cameron Johnson, ebeveynlerin bu bölümde kendilerini güvende hissedeceklerini de dile getirdi.

Güvenli ve filtrelenmiş olması nedeniyle çocukların diledikleri içerikleri seçebileceklerinin altını çizen Johnson, çocukların yapımları ve yapımların içinde yer alan karakterleri rahatlıkla anlayabileceklerini de belirtti. Netflix'in çocuk bölümünün okuma yazma bilmeseler bile çocukların rahat bir şekilde kullanabilmesi için tasarlandığını da ekleyelim.

50 milyondan fazla çocuk profili kullanılıyor

Çocuklardan başlayarak genç yaştaki kullanıcılara kadar içerik ürettiklerinin altını çizen Melissa Cobb, oluşturdukları içeriklerin tüm aile tarafından izlenebilecek yapımlar olmasının önemli olduğunu da belirtti. Şubat ayı itibariyle Netflix'te aktif olarak 50 milyondan fazla çocuk profili kullanılıyor.

Netflix'in yaklaşık 140 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğu düşünüldüğünde 50 milyon çocuk profilinin kullanılması oldukça etkileyici. Çocuklara özel olarak hazırlanan interaktif yapımlar yapmaya devam edeceklerini de paylaşan Cobb, çocukların yetişkinlerden çok daha kolay bir şekilde interaktif yapımları benimsediklerini de sözlerine ekledi.

Ebeveynlerin pin ve aile korumalarını aktif olarak kullandıklarını da belirten Cameron Johnson, ebeveynlerin söz konusu korumalar sayesinde daha güvende hissettiklerini de paylaştı. Sundukları yöntemler ile ebeveynlere daha fazla koruma seçeneği sunduklarını da dile getiren Johnson, çocuklarının izleyecekleri içerikleri detaylı olarak seçebileceklerini de belirtti.

Çocuklar için herhangi sanal veya artırılmış gerçeklik odaklı yapımlar üretmeyeceklerini de paylaşan Cobb, önümüzdeki dönemde çocuklar için geliştirilen yapımların artacağını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.